Intervju z Majdo Ortan

By | 27 marca 2012

Agrohomeopatija za rastline, novost na slovenskem trgu naravnega varovanja rastlin

Agrohomeopatsko  varstvo rastlin – brez kemije

Potem ko je Slovenija lani končno prižgala zeleno luč za homeopatske pripravke, so lahko na dan prišle tudi slovenske zeliščarsko-alkimistične izkušnje in modrost pri varstvu in negi rastlin našega pokrajinskega področja. Uteleša jih inženirka kemijske tehnologije Majda Ortan iz Prevalj na Koroškem. Izredna nadarjenost za intuicijo ji je bila položena že v zibko, izostrovati pa se jo je začela učiti že od otroštva, ko je raje v samoti opazovala rastlinsko in živalsko življenje na vrtu, kot pa se igrala z vrstniki. Vrhunec zmnožka njene intuicije in ustvarjalnosti so agrohomeopatski izdelki za naravno varstvo, nego in zdravljenje rastlin, popolnoma brez negativnih stranskih učinkov. Namenjeni so za uporabo v vrtnarjenju, kmetijstvu, gozdarstvu, sadjarstvu, vinogradništvu ter negi okrasnih rastlin v stanovanju, kot tudi proti komarjem, muham, moljem in drugim živalim, ki niso zaželjene v človeških bivališčih, saj je njihov življenjski prostor v naravi.

Preden je lani dala na trg svoje agrohomeopatske  pripravke, ki jih po njenih navodilih zanjo proizvajajo v lekarni Apotheke  Maria Hilf v Völkermarktu na  Avstrijskem Koroškem, pod vodstvom lastnika mag. farmacije in izkušenega  homeopata Heinza Piskernika, je razvila že okoli sto različnih agrohomeopatskih  pripravkov, na trgu pa jih je trenutno na voljo nekaj čez šestdeset. Vsi so  uspešno opravili vse potrebne funkcionalne teste oziroma teste delovanje.

V nadaljevanju si preberite intervju z Majdo Ortan.

Kako deluje  agrohomepatija, katere uporaba je zdaj zelo aktualna, saj z njimi ne škodujemo  ne rastlinam, ne tlem, ne škodljivcem in ne ljudem – saj pridelki, ki jih  obravnavamo z vašimi pripravki, ne vsebujejo niti trohice škodljivih snovi?  Delujejo podobno kot homeopatski pripravki za ljudi, da  si boste to lažje predstavljali. Vsak homeopatski pripravek, ki deluje za  ljudi, je narejen tako, da je materija, to je izhodiščna snov, ki jo uporabimo  za izdelavo pripravka, na poseben način razstavljena v njeno lastno energijo. Ta  energija je potem shranjena v topilo ali v globule, majhne kroglice laktoze, ki  so napite s homeopatskimi sredstvi, posušene in navadno jih pakirajo v majhne  stekleničke. S temi pripravki si ljudje učinkovito popravljajo porušeno  ravnovesje v telesu. Vsako porušeno ravnovesje pa je vzrok za bolezen oziroma  za neko blokado, ki onemogoča našo nemoteno preskrbljenost s kozmično energijo,  zato naše eterično telo snovnemu telesu ne zmore več dovatidoločenih vibracij  energij in zaradi tega zbolimo. Zelo podobno je pri rastlinah. V ekosistemu je  vedno zelo pomembno, da opazujemo celoto.

Ali lahko  navedete kakšen zgled delovanja kakšnega vašega agrohomeopatskega pripravka? Agrohomeopatski pripravek proti strunam

Denimo, če me kdo prosi za pomoč proti strunam, ne bom  gledala le na to, kako jim bomo odstranili z agrohomeopatskim pripravkom. Zato  vedno preverim, kaj se v ekosistemu dogaja, kaj strune pravzaprav potrebujejo,  zakaj začno vrtati v naše rastline. Tako sem s kombinacijo ugotovila, s katero  rastlino in s katerim mineralom lahko, če ju razstavim v njuno energijo,  pomagam, da se število strun uravnovesi oziroma da se te spustijo nižje v  zemljo. Posebnost strune je, da njena jajčeca njene ličinke potrebujejo  zelo veliko vlage.   So v bistvu  ovojnica, v kateri je tekočina, in kadar pride v tleh do pomanjkanja vlage,  strune, če nimajo koreninskih plevelov, začnejo vrtati v naše podzemne  pridelke, v korenine rastlin. Zato je pri tem, da strune odpravimo, treba  misliti na ravnovesje. Strune tudi predelujejo celulozo, zato nam tudi pridelek  požirajo, zato tudi ne bi bilo dobro, da bi jih čisto odpravili. Tu in tam  kakšna je čisto koristna za naš vrt, če pa se jih nabere preveč, ostanemo brez  pridelka. Kaj narediti? Če skušamo to razumeti z zdravo logiko: pri suši se  zgodi v tleh, da prašni delci zemlje izgubijo sposobnost vsrkavanja vlage. Temu  rečemo, da so hidrofobni, obstaja pa mineral, ki ima tako lastnost, da njegova  energija spremeni hidrofobne delce v hidrofilne, to pomeni, da jih povrne  sposobnost, da nase privlačijo zračno vlago. Torej, s kombinacijo tega minerala  in s kombinacijo rastlin, ki jih strune nikoli ne napadejo, ker ne prenesejo  njihove energije, sem izdelelala ta agrohomeopatki pripravek, zaradi česar  strune zapustijo s tem pripravkom poškropljene površine. Vse pripravke naredim  po postopku alkimistov, tako kot je to v začetku 16. stoletja delal že  Paracelzus, švicarski alkimist in zdravnik.  Po opravljenem škropljenju takoj po setvi, traja učinek  takega škropljenja okoli 3 mesece. Če v poletnih mesecih nastopi suša, moramo  škropljenje ponoviti. V tem primeru priporočimo uporabo naših dveh pripravkov  B2 (Strune) in X22 (Revitalizator).

Imate več skupin  proizvodov, za različne namene. V katere skupine so razvrščeni vaši  agrohomeopatski proizvodi?  Ena skupina teh preparatov je  namenjena negi rastlin: da nimajo plesni, da ob njih ne rastejo pleveli, da so  listi rastlin zdravi, da so rastline in plodovi brez gnilobe ali nimajo raka,  eden od preparatov pa nudi pomoč poškodovanim in presajenim rastlinam.  Druga skupina preparatov je  namenjena za obvladovanje škodljivcev: za pregon in odvračanje polžev, strun in  strigalic, škodljivih hroščev, uši in sadnih muh, cvetožerjev, sadnih zavijačev,  metuljev in gosenic.  Posebna skupina preparatov  pomaga, da z naravo preženemo škodljivce v gospodinjstvu: za pregon glodavcev –  miši in podgan, insektov, mravelj, ščurkov, muh, klopov in komarjev. Naslednja posebna skupina so  pripravki za bujno in zdravo rast rastlin: da so rastline močne in zdrave, za  varovanje pred zmrzalijo, za energiziranje zemlje z energetskimi esencami  hranil v ustreznem razmerju, za dobro vitalnost rastlin, za varovanje rastlin  pred glivicami, za kakovosten kompost in podobno. Poleg tega so po naročilu in po  posvetu z mano na voljo še drugi agrohomeopatski preparati za posebne probleme  pri rastlinah in škodljivcih. Pravzaprav smo z našimi agrohomeopatskimi  sredstvi Cora agrohomeopathie, pokrili večino rastlinskih bolezni in  škodljivcev.

Kateri pripravki  so najbolj aktualni v aprilu? Aprila so najbolj aktualni agrohomeopatski pripravki za  strune, pripravek proti voluharju, pripravek, ki odganja glodavce (miši in  podgane), pripravki za zdrave in močne rastline, pripravek, ki nahrani  zemljo in rastline, z energijami kozmosa,   pripravek  za varstvo rastlin pred pozebo in  blaženje posledic pozebe, pa vsi  pripravki za profesionalno rabo – za kmete, za vinogradnike, sadjarje,  pridelovalce zelenjave, vrtnarje, vrtičkarje in ljubitelje rož. Denimo spomladi lahko nahranite drevesa, trajnice, posevke v okrasnem vrtu, v vrtičkarstvu,  kmetijstvu, vrtnarjenju, sadjarjenju ter vinogradništvuz agrohomeopatskim sredstvom Cora agrohomeopathie C3 (Nahrani  zemljo z energijami kozmosa), z dodatkom agrohomeopatskih sredstev Cora  agrohomeopathie X 22 (Revitalizator) in Cora agrohomeopathie X21 (Preventiva). Hkrati  lahko z vsemi tremi sredstvi pripravite škropivo in z njim  škropite   okrasna in sadna drevesa – debla in veje, vinsko trto, okrasne grmičke,  posevke-zemljo, kalčke in rastline, vrtnice, trajnice, vse kar odganja, brsti,  cveti. Rastline vam bodo to skrbnost vračale z zdravjem, lepoto, obilnimi  pridelki. Da bodo rastline v rastni sezoni močne, odporne in zdrave, jim lahko  privoščite škropljenje ali zalivanje s pripravkom C1 Za močne in zdrave  rastline. In ne pozabimo na škodljivce, kot s Cora agrohomeopatijo jih boste  pregnali. Tudi voluharja. Ljudje  se  lahko obrnejo name tudi, ko imajo željo po posebnih pripravkih, glede na težave v lanskem letu.

Katere agrohomeopatske pripravke nudite?  Nudimo vse, kar je potrebno za učinkovito preventivno ter kurativno varstvo rastlin in za obvladovanje škodljivcev.

<Oglejte si seznam agrohomeopatskih izdelkov

Kako uporabljamo  vaše pripravke? Iz agrohomeopatskega koncentrata si sami pripravite svoje  škropivo ali pršilo. Poleg ustreznega doziranja je izjemno pomembno ritmično pretresanje pršilke ali škropilnice. Vsakemu preparatu so zato priložena  navodila za pripravo škropiva oziroma pršila ter za opravljanje tega ritmičnega  pretresanja zmesi agrohomeopatskega koncentrata Cora agrohomeopathie in vode.  Rok trajanja koncentrata pa je kar štiri leta. Pomembno je upoštevati pravi čas za škropljenje za  agrohomeopatskimi preparati Cora agrohomeopathie. Po 17 uri je potrebno škropiti pripravke Cora agrohomeopathie:  X22,X23,X24,X25, X26,X27, X28, X29, X30,X31,X32,X33,X34,X35, X36,X37! Vse ostale pripravke Cora agrohomeopathie, je potrebno  škropiti dopoldan do 10 ure!

Z uporabo agrohomeopatskih pripravkov Cora agrohomeopathie, boste izboljšali ravnovesje na škropljenih površinah. Ko  neravnovesje izgine, izginejo tudi vzroki za rastlinske bolezni, pa tudi  pretirano število posameznih živalic, ki jim pravimo škodljivci. Pa še ta pomembna  informacija:   Agrohomeopatski proizvodi Cora agrohomeopathie so  proizvedeni tako, da so za ljudi in za višje razvite živali povsem neškodljivi.  Po škropljenju ni potrebna nobena karenca- iz vrta, ki ste ga pravkar  poškropili si lahko takoj naberete svojo solato in si jo privoščite za kosilo.

2