Napoved skorajšnjih otoplitev- Kaj prinaša blaga zima vrtičkarjem ter kmetom in kako pravočasno ukrepati

By | 10 januarja 2016

Po nekaj zimskih dneh, nas zelo kmalu čakajo otoplitve. Napoved si lahko pogledate na linku: http://www.vreme.us/vreme-25-dni.html.

Tako vreme prinaša posledice zlasti kmetom in vrtičkarjem. Kaj lahko storimo, da jih preprečimo ali vsaj omilimo?

Za vas smo pripravili koristne nasvete, berite dalje in ukrepajte.

                              

Že leta nas spremljajo toplejše zime, morda nekaj dni odete v sneg, sicer pa so temperature višje, namesto snežnih padavin, imamo dež.

Kako to vpliva na rastline, na tla, na novo, prihajajočo pridelovalno sezono?

Trajnice, torej sadovnjaki, vinogradi, hmeljišča, grmovnice itd.,  potrebujejo zimsko mirovanje. Določen nabor nižjih temperatur, jim daje impulze za oblikovanje rodnih nastavkov. Če se po le nekaj hladnejših dneh pojavijo takšne temperature, ki smo jih vajeni spomladi, se lahko pojavi prezgodnje brstenje.

V toplejših zimah so ugodni pogoji za škodljivce, prezimijo in naravna selekcija, ki jo sicer opravi dlje časa trajajoča zmrzal, odpade. Lahko torej pričakujemo večje populacije škodljivcev in več težav z njimi.

Tople in mile zime imajo svoj vpliv tudi na prezimovanje najrazličnejših vrst glivic. Zlasti, če se ob takem vremenu pojavijo še deževne razmere, so ustvarjeni boljši pogoji za glivična obolenja. Mnoge glivice domujejo v tleh, zato lahko tovrstne težave pričakujemo tudi na površinah, kjer v enoletnih nasadih pridelujemo vrtnine, poljščine ipd. Nekatere glivice prezimijo tudi na lesu – torej v trajnih nasadih – na drevesih v sadovnjakih, na vinski trti, na grmovnicah ipd.

Pravočasna pomoč pride še kako prav. Zlasti pomoč take vrste, ki je prijazna do zdravja ljudi in okolja in ki koristi tako, da bo v pridelovalni sezoni manj težav.

Tako pomoč za večino težav v rastlinski pridelavi, na vrtovih, na poljih, v trajnih nasadih in v rastlinjakih, vam nudijo odlični sonaravni proizvodi Cora agrohomeopathie. Kar 61 proizvodov Cora agrohomeopathie, ima potrdilo, da so dovoljeni v ekološki pridelavi, na voljo je TUKAJ.  Prepoznate jih po tem logotipu:

                                                               

Proizvodi Cora agrohomeopathie so edinstveni in visoko-specialni. V svojem nivoju na trgu nimajo primerljivo delujoče konkurence, uporabite jih razredčene, kot škropiva, širok nabor omogoča, da jih uporabite za celovite rešitve, ali pa le za rešitev posameznih težav z rastlinami in škodljivci. So naravni, energizirani, homeodinamični proizvodi, imajo številne talente, so odlično nadomestilo za pesticide – torej nadomestijo številne fungicide, insekticide, herbicide. Lahko jih uporabite tudi namesto naravnih snovnih pripravkov – dober razlog za tako odločitev je zlasti dejstvo, da proizvodov Cora agrohomeopathie, po štirih urah po škropljenju dež ne izpira več. Krepijo ravnovesje v tleh in v rastlinah, krepijo njihovo lastno imunologijo. Njihov rok uporabe je kar štiri leta. Za njihov nakup seveda ne potrebujete FFS izkaznice, pri njihovi uporabi ni potrebno uporabljati osebnih zaščitnih sredstev. Prav vsi proizvodi Cora agrohomeopathie so plod inovativnega slovenskega znanja – razvila jih je inženirka Majda Ortan, ki je temu poslanstvu namenila dobršen del svojega življenja. V Sloveniji jih njeno podjetje na trgu nudi že četrto leto. V tem času si vztrajno krepijo ugled, uporablja jih vse več vrtičkarjev, kmetov, vrtnarjev in upravljalcev. Majda Ortan vam bo o njihovi uporabi na vašo željo tudi strokovno svetovala, veliko odličnega znanja in informacij pa lahko pridobite na njenih predavanjih ter tudi v knjigi Simfonija ravnovesja-razkritje zelene skrivnosti, avtoric Majde Ortan in Miše Pušenjak.

Kaj torej izbrati in kako ukrepati, da na vrtovih, na poljih in v nasadih ukanemo premilo zimo?

Na površinah, kjer ste imeli že v lanski sezoni težave z glivičnimi obolenji, z različnimi plesnimi ter z gnilobami, priporočamo ukrepati proti premočnemu delovanju glivic. V zimskem času – zlasti v toplih zimah in zgodaj spomladi, opravite zimsko in predspomladansko škropljenje. Površine po tleh (in če so zasajene, tudi po rastlinah), poškropite s proizvodom Cora agrohomeopathie C5 NaturSTOP CONTRA glivice. Učinek škropljenja vpliva na ravnovesje, posledično vpliva na uravnavanje težav z glivicami. Škropljenje opravite v dneh, ko so dnevne temperature pozitivne, tla naj bodo odmrznjena, brez snežne odeje.

Na površinah, kjer ste imeli letos  težave s škodljivci, svetujemo opraviti škropljenje že v zimskem času- takrat, ko čez dan ni zmrzali, tla naj bodo odmrznjena in brez snežne odeje.

Za prekinjanje razvojnega kroga rdečih polžev in drugih polžev, priporočamo opraviti čimprejšnji – predspomladanski ciklus škropljenja. Uporabite proizvod Cora agrohomeopathie B1 NaturSTOP CONTRA polži, škropite prizadete površine – po tleh in po rastlinah, v kolikor so površine zasajene. Škropite skladno s spodaj navedenimi priporočili za uporabo. Po škropljenju ni nobene karence. Mlade polžke, ki prezimujejo v zemlji, učinek škropljenja prisili, da prilezejo iz nje. Približno v desetih dneh dehidrirajo in propadejo. Tako še pred rastno sezono zmanjšate populacijo nadležnih polžev, ki bi vam sicer spomladi delali škodo in ki bi se uspešno množili dalje. Dobro je vedeti, da se iz kupčka jajčec rdečih polžev, lahko izleže tudi 350 polžkov in več, njihova populacija agresivno raste. Razvojni krog teh škodljivcev, ki se drastično množijo in na vrtovih in poljih že delajo veliko škode, je treba dosledno prekinjati!

Za reševanje težav z nadležnimi voluharji, uporabite proizvod Cora agohomeopathie X39 NaturSTOP CONTRA voluhar. Učinek, po opravljenem ciklusu škropljenja jih prežene. Ker pa se imajo voluharji tendenco vračati, je tak priporočen ciklus škropljenja, po 2-3 mesecih dobro ponoviti. V tem času si voluharji najdejo nova kotišča in s tem svoj prejšnji teritorij dokončno zapustijo. Toplo zimo marsikdo koristi za saditev dreves in grmovnic. Tudi v takih primerih svetujemo – ne pozabite na zaščito novih nasadov pred voluharji!

Za reševanje težav z glodalci (miši, podgane), na zunanjih površinah in tudi v stavbah, uporabite proizvod Cora agrohomeopathie D1 NaturSTOP CONTRA miši, podgane. Te glodalce učinek škropljenja odvrne. Ker po škropljenju ni karence, si lahko s tem proizvodom pomagate tudi v bivalnih prostorih.

Za ostale težave z rastlinami in škodljivci, najdete odgovor med številnimi proizvodi Cora agrohomeopathie. Njihov seznam je objavljen v ceniku na spletni strani www.cora-agrohomeopathie.com. Cenik je na voljo TUKAJ. Na telefonski številki 070 820 279, pa lahko dobite tudi nasvet, katere proizvode izbrati za vaše težave z rastlinami in škodljivci.

Kaj pa sobne rastline?

Sobne rastline in rastline, ki prezimujejo v zaprtih prostorih, pozimi potrebujejo nego.

Proizvode Cor aagrohomeopathie lahko odlično uporabimo tudi za sobne rastline, saj so ljudem, živalim, okolju prijazni. Ciklus škropljenja je enak, kot je opisan spodaj za uporabo na prostem, namesto škropilnice pa lahko uporabite pršilko za rože.

Za krepitev vitalnosti sobnih rastlin, uporabite proizvod Cora agrohomeopathie X58 NaturNEGA-balkonske, vrtne, sobne rože.

Pri težavah s pršicami uporabite proizvod Cora agrohomeopathie X19 NaturSTOP CONTRA-pršice, mušice, tripsi, bolhači.

Pri težavah z listnimi ušmi, uporabite proizvod Cora agrohomeopathie B4 NaturSTOP-CONTRA listne uši.

Če so vaše  citruse napadli kaparji, uporabite proizvod Cora agrohomeopathie X3 NaturSTOP-CONTRA kapar. Po ciklusu škropljenja, kaparji prenehajo sesati napadene rastline, popustijo in iz rastlin jih lahko obrišete z vato. Zaradi razvojnega kroga kaparjev, je tak ciklus škropljenja po cca mesecu do dveh, dobro ponoviti.

Kako uporabiti proizvode Cora agrohomeopathie?

Proizvode Cora agrohomeopathie uporabite razredčene, v obliki škropiva. Za vsako kurativno uporabo, je potrebno uporabiti proizvode Cora agrohomeopathie  v obliki kapljic.          Škropljenje opravite v času, ko podnevi ni zmrzali in po površinah brez snežne odeje. Na manjših površinah uporabite koncentracijo 3 ml na 1 l vode, na večjih površinah uporabite koncentracijo 100 ml na 100 l vode na ha. Pri višji porabi vode ustrezno povečajte količino proizvoda, tako, da ohranite priporočeno koncentracijo. Obvezno opravite ciklus škropljenja – škropite dva dni zaporedoma, s še eno ponovitvijo čez 14 dni. Med letom, torej pri višjih temperaturah, svetujemo, da se škropljenje opravlja zjutraj ali zvečer. 4 ure po škropljenju naj ne dežuje, po tem pa dež učinkov škropljenja ne izpira več. Pri pripravi škropiva in pri shranjevanju proizvodov, upoštevajte tudi vsebino navodil, ki so priložena proizvodom. Po uporabi proizvodov ni nobene karence, kar 61 proizvodov Cora agrohomeopathie ima Potrdilo Inštituta za ekološko kmetijstvo,Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze v Mariboru,  da so dovoljeni za uporabo v ekološki pridelavi. Najdete ga tudi TUKAJ. Seveda so med njimi tudi vsi proizvodi Cora agrohomeopathie, ki jih navajamo v članku!

Nakupne možnosti proizvodov Cora agrohomeopathie ter knjige Simfonija ravnovesja-razkritje zelene skrivnosti

Proizvode Cora agrohomeopathie naročite pri Majdi Ortan, s.p., z e-mailom na elektronski naslov coraagro@gmail.com ali na tel. št. 070 820 279. Oba kontakta sta vam na voljo tudi za eventualno želeno svetovanje ter za naročilo knjige Simfonija ravnovesja-razkritje zelene skrivnosti, avtoric Majde Ortan in Miše Pušenjak. Proizvode zagotavljamo s prodajo in z dostavo po pošti ter s plačilom po povzetju. Cenik proizvodov Cora agrohomeopatie je na voljo TUKAJ in na spletni strani www.cora-agrohomeopathie.com. Stroške poštnine plača kupec in niso vključeni v cene proizvodov, ki so objavljene v ceniku. Izkazalo se je, da je tak način prodaje dober za kupce, saj so tako deležni tudi odličnega svetovanja iz prve roke! Spletna stran www.cora-agrohomeopathie.com, je bogata s poučnimi vsebinami, koristnimi informacijami in z dobrimi praksami uporabe proizvodov Cora agrohomeopathie. Ne spreglejte jih, najdete jih v rubriki: Aktualne novice in članki. Izvedeli boste več o novi, koristni  paradigmi pridelave energijsko žive hrane, o številnih rešitvah za težave z rastlinskimi boleznimi in škodljivci, ki jih odlično rešujejo naravni, energizirani proizvodi Cora agrohomeopathie.

Vabljeni k naročilu! Z njim za vaše težave z rastlinami, izberete odlično in modro rešitev, ki je dobra tudi za vaše zdravje, za zdravje vaših bližnjih, za zdravje okolja in za ohranjanje naših trajnih dobrin – čiste zemlje, vode ter zraka.

Poznate koga, ki mu to sporočilo lahko koristi? Prosimo, delite to sporočilo in informacije! Hvala!

Majda Ortan, direktorica

Agrohomeopatija za rastline in škodljivce,

Ing. Majda Ortan,

Ob Meži 30, 2391 Prevalje

GSM: 070 820 279

E-mail: coraagro@gmail.com

www.cora-agrohomeopathie.com