NARAVNI STOP – Marmorirana smrdljivka (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

By | 12 julija 2019

Spodnji prispevek je bil napisan julija 2019. Tudi letos (021, 022, 023) je videti, da tujerodna stenica marmorina smrdljivka invazivno zavzema Slovenijo, tako na vrtovih, poljih, sadovnjakih, vinogradih, kot tudi v urbanih naseljih. Vsiljivka vam zna vam pokvariti dopust, saj se – kot drugje v Sloveniji, s to težavo spopadajo tudi mnogi na Goriškem in Primorskem. Zato, da to težavo preprečimo, da njeno širjenje obvladamo, je treba USTREZNO UKREPATI. Spodaj berite, KAKO TO NAREDITE BREZ KEMIJE, NARAVNO! Predlagan 100% naravni, 100% slovenski proizvod za pripravo škropiva je popolnoma brez karence in je dovoljen v ekološki pridelavi. Vsi vaši pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju.

POZOR: Na naraven način je mogoče preprečiti/ omejiti škodo, ki jo povzroča – v vrtovih, sadovnjakih, na poljih z naravnim, 100% slovenskim škropivom iz proizvoda BREZ KARENCE, ki je DOVOLJEN TUDI V EKOLOŠKI PRIDELAVI.

Marmorirana smrdljivka NARAVNI STOP Cora agrohomeopathie X19pršice mušice tripsi bolhači www.cora agrohomeopathie.com - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

Enostavno do rešitve z naravnim, 100% slovenskim proizvodom, ki je POPOLNOMA BREZ KARENCE IN JE DOVOLJEN TUDI V EKOLOŠKI PRIDELAVI. Priporočena je že preventivna uporaba:  Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA – pršice, mušice, tripsi, bolhači

X19 logotip proizvoda - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Več informacij o proizvodu, ki je popolnoma BREZ KARENCE IN JE DOVOLJEN TUDI V EKOLOŠKI PRIDELAVI (vsi z njim škropljeni pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju)! Ob pravilni in pravočasni uporabi tega proizvoda lahko na naraven način preprečite/ omejite škodo, ki jo povzoča marmorirana smrdljivka v vrtovih, sadovnjakih, na poljih. Ustrezno vitalizirane rastline s škropivom iz naravnega, energiziranega homeodinamičnega in tudi agrohomeopatskega proizvoda Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA – pršice, mušice, tripsi, bolhači, namreč med drugim ne teknejo ne tej stenici in ne njenim ličinkam. Izstradajo se po naravni poti! Vitalnejše rastline so odpornejše na bolezni in škodljivce. PRIPOROČENA JE ŽE PREVENTIVNA UPORABA – UKREPAJTE ZDAJ!
8 Figure2 1 818x1024 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Marmorirana smrdljivka ŠKODO POVZROČA NA VEČINI VRST PRIDELKOV.
Vir fotografije: semanticscolar.com

Splošna specifikacijska lista za proizvode Cora agrohomeopathie®

Proizvajalčeva izjava o garanciji za proizvode Cora agrohomeopathie®

Varnostni list za 43% etanol m/m,  ki je nosilni medij energiziranih rastlinsko mineralnih učinkovin naravnega izvora
Splošni pogoji 

Katero pakiranje proizvodov Cora agrohomeopathie® je pravo za vas, O DOZIRANJU PROIZVODA in o priporočenem ciklusu škopljenj:odgovor je pod to povezavo.

KAKO NAROČITI? ODGOVOR JE POD TO POVEZAVO!

image - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

Naravni, 100% slovenski proizvodi Cora agrohomeopathie® so na slovenskem trgu že osmo leto in so preprosto odlični! Že leta 2016 lahko o nih beremo v objavi iz spletne revije KGZS – Zelena dežela – citiram:”Mnoge dobre izkušnje uporabnikov in rezultati preliminarnih pridelovalnih poskusov potrjujejo velik potencial uporabe pripravkov v vseh načinih rastlinske pridelave.” 

(Vir:  citirana oz. kopirana objava spletne revije Zelena Dežela, 4.4.2016; Projekt Sagiter- Zelena dežela, javna objava – Internet. Celotna objava je na voljo tukaj)

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

VEČ INFORMACIJ, ZA TISTE, KI JIH ŽELIJO:

Zelo “vroč” škodljivec v Evropi je marmorirana smrdljivka ( Halyomorpha halys ). Malo je škodljivcev s tako širokim naborom gostiteljskih rastlin, kot jih ima marmorirana smrdljivka. Zato povzroča škodo na številnih kmetijskih rastlinah, tako v kmetijstvu, kot tudi v vrtičkarstvu. In še več – ko za sabo pusti opustošenje, se skuša spraviti v najrazličnejše objekte, sili tudi v stanovanjske objekte. Nima zastonj vzdevka- hudičeva stenica ali peklenska stenica. V Ameriki in v drugih evropskih državah je v prejšnjih pridelovalnih sezonah že pokazala svojo peklensko naravo, naredila je milijonske škode, uničila je številne nasade.

Žal, nas ni zaobšla. V Sloveniji je bila prisotnost tega tujerodnega škodljivca potrjena leta 2017 in sicer v Vipavski dolini. Marmorirana smrdljivka lahko hitro uniči nasade sadja (povzroča škodo predvsem na breskvah, hruškah, jablanah, slivah, a tudi na lešnikih, mandljih in aktinidijah (kivijih), citrusih, grozdju…. Ne brani se zelenjave, zlasti rada ima paradižnik, jajčevce, kumare…, iz tujine lahko poleg naštetih vrtnin beremo tudi poročila o škodi na fižolu, krompirju, sladki koruzi, sojiSeznam kmetijskih rastlin, ki jih ta škodljivec ogroža je zelo dolg, škodljivec naj bi napadal kar približno 300 vrst rastlin.

Halyomorpha halys 07 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Glavne diagnostične značilnosti odraslega rjavega smrdljivega hrošča, Halyomorpha halys (Marmorirana smrdljivka) (slika levo): Zelene puščice označujejo vezavo antene, zaobljena ramena in izmenično obarvanost na robovih trebuha. Podobna vrsta smrdljivega hrošča, Euschistus servus (Say) (slika desno), ima izmenično obarvanost na robovih trebuha in zaobljenih ramenih, vendar nima svetlobnih pasov na anteni (rdeče puščice).
Vir: http://entnemdept.ufl.edu/creatures/veg/bean/brown_marmorated_stink_bug.htm Fotografija: Lyle J. Buss, Univerza na Floridi.
Halyomorpha halys Bernon BugwoodOrg CCBY3editFINAL 768x1024 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Marmorirana smrdljivka, odrasla stenica
Fotografija: Davesgarden.com
Adult Brown Marmorated Stink Bug Halyomorpha halys Note the field identifying Q320 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Marmorirana smrdljivka, jajčeca , nimfe
Fotografija: Michael J. Raupp
Slide1 25 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Razvojni krog marmorirane smrdljivke
Vir: StopBSMB.org

Hudičeva stenica ali peklenska stenica

Zaradi škode, ki jo povzroča v najrazličnejših panogah pridelave v kmetijstvu in v vrtičkarstvu, (v sadjarstvu, v vinogradništvu, v poljedelstvu, v zelenjadarstvu), to invazivno škodljivko imenujejo kar hudičeva stenica ali peklenska stenica. Škodo povzroča s sesanjem sokov iz plodov, sesa jih, ko svoje bodalo vpiči v napadene plodove.

Halyomorpha halys 08 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Ta poškodovani, iznakaženi plodovi, so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir: http://entnemdept.ufl.edun
Fotografija:  Cory Penca, University of Florida.
H halys feeding injury on peach fruit a surface deformation depression b internal - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na breskvah so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål). (a): povrhnjica, (b) notranjost ploda;
Vir-fotografija: ResearchGate
Pere deforme 300x225 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Deformacije plodov hrušk, ki so posledice zgodnjega napada marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål)
Vir: https://www.researchgate.net/figure/Early-damage-caused-by-Halyomorpha-halys-on-pear-fruit_fig1_303870635
Deliquescent pear fruit Attacks of Halyomorpha halys after fruit maturation usually lead - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na hruškah, ki so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
bmsb damage - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na jabolkih, ki so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
prenos - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na kiviju, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Persimmon fruit damaged by Halyomorpha halys - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na kakiju, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Foto: ResearchGate
coverphotostrik - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Marmorirani smrdljivki tekne tudi jagodičevje
Vir-fotografija: PNW Handbooks
BGB Montage2 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na grozdju, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Fotografija: Viticulture and Enology – Cornell University
chlorochroatablegrape0002 1 1365x1024 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na grozdju, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir in fotografija: pnwhandbooks.org
stinkbug blog2 cherry 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Pred marmorirano smrdljivko niso varne niti češnje
CABI Invasives Blog – Invasive Species
wants1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na češnjah, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir in fotografija: www.freshplaza.com/article/9121441/brown-marmorated-stink-bug-on-the-rise-in-the-netherlands/
8 Figure2 1 818x1024 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Kakor grozdje, so plen smrdljivih marmoriranih stenic, tudi agrumi – limone, grenivke, pomaranče…
Vir in fotografija: Semantic Scholar
Feeding injury caused by the brown marmorated stink bug on a tomato b bell pepper c 796x1024 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na zelenjadnicah, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Foto: ResearchGate
images 2 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na papriki, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Foto: real.mtak.hu
bmsb fig 2 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na papriki, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Foto: kentuckypestnews.wordpress.com
fig3screenarticle 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na papriki, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Foto: eXtension – eXtension.org
fig3screenarticle.jpg
Slide1 18 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na nekaterih zelenjadnicah in na zrnih koruze, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål). Vir: Piedmont Master Gardeners
slide 19 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na paradižnikih, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Fotografija: slideplayer.com
StinkBug Fig1 SevereFeeding8 2013 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na paradižnikih, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Fotografija: extension.umd.edu
fao study on postharvest losses of cassava mango and tomato in trinidad and tobago guyana and st lucia technnical aspects majeed mohammed kelvin craig 31 638 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na paradižnikih, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev, marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir in fotografija: https://www.slideshare.net/FAOoftheUN/caribe-mohammed-40934918
Agrion Nocciolo cimice index - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Marmorirana smrdljivka/ Halyomorpha halys (Stål), napada tudi lešnike
Vir-fotografija: FreshPlaza
prenos 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na mandljih, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev- marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir: Fotografija: MDPI
img 5bb7913a71157 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na mandljih, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev- marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål). A: lupina, B: jedro
Vir-fotografija: Sacramento Valley Orchard Source
images 4 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na sladki koruzi, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev- marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir in fotografija: http://real.mtak.hu/62887/1/V%C3%A9tek%20et%20Kor%C3%A1nyi%202017.pdf
Damage to field corn by brown marmorated stink bug which feed through the husk on - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Poškodbe na koruzi, ki so so značilne posledice hranjenja smrdljivih hroščev- marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir-fotografija: researchgate.net
21192027 1962513753985893 6791356325590315039 n 890x395 640x284 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Invazija, ko jih mrgoli pred vrati doma in za njimi …smrdljive hrošče- smrdljive marmorirane stenice – marmorirane smrdljivke/ Halyomorpha halys (Stål).
Vir in fotografija: Marketer.ge

Torej – zdaj tudi v Sloveniji pričenja zares – kar se tiče te hudičeve/peklenske stenice – marmorirane smrdljivke. Vsaj zadnji dve leti (ali morda več), na to v svojih spletnih objavah opozarja tudi KGZS Nova Gorica. Na zgornjih fotkah je videti, kako približno izgleda škoda, ki jo povzročajo.
Preprečite jo na naraven način in preventivno! 

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

REŠITEV


PRAVOČASNO in pravilno uporabite škropivo iz sonaravnega, 100% slovenskega, agrohomeodinamičnega (agrohomeopatskega) proizvoda Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači.Proizvod je popolnoma brez karence (pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju) in je dovoljen tudi v ekološki pridelavi! Priporočena je že preventivna raba!

X19 logotip proizvoda - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

Za krepitev lastne vitalnosti jagodičevja, dreves, poljščin, zelenjadnic in tako preko krepitve lastne rastlinske vitalnosti tudi za krepitev njihove lastne rastlinske odpornosti na marmorirano smrdljivko ter na njene ličinke oz. nimfe, je pravi proizvod  Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači. Takih, vitalnejših rastlin se bodo marmorirane smrdljivke bolj izogibale, pa tudi njihove ličinke oz. nimfe jih ne bodo žrle. Ko zanje ni hrane, se izstradajo se po naravni poti. Vitalnejše rastline so namreč odpornejše na škodljivce in na bolezni. Priporočamo preventivno uporabo – najboljše je, da pridelovalcem nobena škoda na pridelkih sploh ne nastane. Odlično pa je tudi dejstvo, da je proizvod popolnoma brez karence, pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju. Proizvod je dovoljen tudi v ekološki pridelavi.


Proizvod Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači, uporabljamo ustrezno razredčen z vodo, kot škropivo tudi za ciljno krepitev rastlin napram različnim razvojnim stadijem številnih insektov – napram grizočim in sesajočim odraslim insektom, zlasti napram ličinkam-žerkam, napram vsem zelenjadnim in sadnim muham ter njihovim ličinkam, kot tudi napram pršicam – tudi napram rdečemu pajku, tripsom in bolhačem ter marmorirani smrdljivki. Vitalnejše rastline so odpornejše na bolezni in škodljivce.

Doziranje in način škropljenja:

Ljubiteljska pridelava, uporaba nahrbtnih ročnih škropilnic: 3 ml na 1 l vode. Škropiti dva dni zapored, s še eno ponovitvijo čez cca 14 dni (skupaj 3 x, to je en ciklus škropljenja).

Uporaba v kmetijski pridelavi – sadjarstvo (krepitev rastlinske vitalnosti in tako posredno tudi lastne rastlinske odpornosti marmorirano smrdljivko): doziranje 200 ml na 200 l vode na ha. Način škropljenja: čimbolj fino škropljenje, meglenje:

– v sadovnjakih je potrebno škropiti po drevesnih krošnjah in po tleh, po celih krošnjah dreves in tudi pod njimi

vrtnine in poljščine: škropiti ie potrebno po rastlinah in po tleh.

4 ure po škropljenju naj ne dežuje. Po tem dež učinkov škropljenja ne izpira več.

Če ne gre drugače, se za ljubiteljske pridelovalce za škropljenje visokih dreves obnese tudi nahrbtna motorna škropilnica, z nastavitvijo šob na meglenje in z nastavitvijo tlaka na čim večji pritisk. Za škropljenje vrtnin in poljščin uporabite standardno škropilno opremo. Profesionalni pridelovalci – kmetje, uporabite svojo standardno škropilno opremo.

Poraba škropiva bo odvisna od škropilne tehnike, 200 ml proizvoda pa zadošča za 1 škropljenje za površino 1 ha. Za cel predpisan ciklus 3 škropljenj boste na porabili cca 600 ml proizvoda na 1 ha. Pri pripravi škropiva, škropljenju in hrambi proizvoda, je potrebno upoštevati tudi Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie®, ki jih prilagamo proizvodom. Ostali spremni dokumenti so vam na voljo tudi pod povezami v razdelku Komercialni podatki in naročanje.

Katero pakiranje proizvodov Cora agrohomeopathie® je pravo za vas in o priporočenem ciklusu škopljenj: odgovor je pod to povezavo.

KAKO NAROČITI? ODGOVOR JE POD TO POVEZAVO!

image - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

Proizvod  Cora agrohomeopathie X19 NS CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači  NAROČITE ZDAJ! VABLJENI K NAROČILU! 

image 3 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
banner slo 4 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
www.cora-agrohomeopathie.com, EN web site

POVEZANE TEME

KMETIJSTVO JE PRENOS EKOSISTEMOV V LJUDI Toby Hemenway. www.cora agrohomeopathie.com - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

ZAKAJ V KMETIJSTVU, VRTNARSTVU IN VRTIČKARSTVU IZBRATI NAŠE 100% SLOVENSKE, NARAVNE PROIZVODE Cora agrohomeopathie®

Naši 100% slovenski, energizirani, homeodinamični sonaravni proizvodi Cora agrohomeopathie®, na energijskem nivoju najprej krepijo energijsko ravnovesje rastlin in tudi ekosistemov, kjer te rastline rastejo. Hkrati na energijskem nivoju krepijo njihovo lastno vitalnost in preko nje posredno tako krepijo tudi njihovo lastno odpornost. Več o tem lahko preberete v Katalogu proizvodov Cora agrohomeopathie® (naj vas prosim ne moti, da je v prenovi). So popolnoma brez karence, 61 jih je dovoljenih v ekološki pridelavi!

100% SLOVENSKI, NARAVNI HOMEODINAMIČNI PROIZVODI Cora agrohomeopathie®, SO NA SLOVENSKEM TRGU OSMO LETO IN SO – PREPROSTO ODLIČNI!

Že leta 2016 lahko beremo v objavi iz spletne revije KGZS – Zelena dežela – citiram:”Mnoge dobre izkušnje uporabnikov in rezultati preliminarnih pridelovalnih poskusov potrjujejo velik potencial uporabe pripravkov v vseh načinih rastlinske pridelave.” 

Komercialni podatki in naročanje:

Cenik proizvodov
Naročila, pogoji nakupa
Katalog proizvodov
Brez karence (vaši pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju)
Dovoljeno v eko pridelavi

Splošna specifikacijska lista za proizvode Cora agrohomeopathie®

Proizvajalčeva izjava o garanciji za proizvode Cora agrohomeopathie®

Varnostni list za 43% etanol m/m,  ki je nosilni medij energiziranih rastlinsko mineralnih učinkovin naravnega izvora
Splošni pogoji 

KONTAKTI:

Ph. Agrohom., Ing. Majda Ortan, s.p., Ob Meži 30, 2391 Prevalje, Email: coraagro@gmail.com, tel.: 070 820 279, www.cora-agrohomeopathie.comEN web site

KAKO NAROČITI – ODGOVOR JE POD TO POVEZAVO.

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 1 - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

SLEDITE NAŠIM NOVIM OBJAVAM in NAŠI AKTUALNI PONUDBI:

KORISTNE POVEZAVE IN BLIŽNJICE:
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni– v njem najdete večino rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
Celoviti pridelovalni programi s proizvodi Cora agrohomeopathie® (izberete in naročite, kar potrebujete); primerni so za kmete (zelenjadarstvo, poljščine, sadjarstvo, vinogradništvo, vrtičkarje in vrtnarje)
Nekaj izpostavljenih izkušenj uporabnikov: kmetijstvo, hortikultura
Referenčna objava KGZS (Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije), v njihovi spletni reviji Zelena dežela
in nekaj foto utrinkov
Slovenska spletna stran,
Aktualne novice in članki,
Angleška spletna stran
(vsebine na SI in EN spletni strani so različne),
Facebook,
LinkedIn,
O ozadju sprememb, ki nam narekujejo tudi drugačno pridelavo hrane,
Our e – Library
O NEKATERIH NAŠIH MEDNARODNIH USPEHIH V NEKATERIH MEDNARODNIH PROJEKTIH
Corine e-novice (nanje se naročiš, ko izpolniš prijavno okence na spletni straniPrijavno okence je v desnem stolpcu!

VRTNARI%C5%A0 ALI KMETUJE%C5%A0 TAKO DA TI JE MAR ZDRAVJE LJUDI IN OKOLJA www.cora agrohomeopathie.com - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.

Ta prispevek je v celoti avtorsko zaščiten – Copyright©2021-PH. AGROHOM., Ing. Majda Ortan s.p., Ob Meži 20, SI 2391 Prevalje – vse pravice pridržane!

TO SPOROČILO LAHKO DELITE!

PH. Agrohom. Majda Ortan s.p. logo - NARAVNI STOP - Marmorirana smrdljivka    (Halyomorpha halys), stenica ki v Sloveniji že napada večino vrst pridelkov.
Ph. agrohom., ing. Majda Ortan, sp, Šmiklavž 26, Šmiklavž, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija / EU

Tel.: 070 820 279
Email: coraagro@gmail.com


KAKO NAROČITI NAŠE PROIZVODE


KORISTNE INFORMACIJE za vse pridelovalce – vrtičkarje, kmete, vrtnarje:
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni – v njem najdete 
večino za ta čas potrebnih in aktualnih rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, 
vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
AKTUALNE NOVICE in ČLANKI
Slovenska spletna stran
Angleška spletna stran
Facebook
LinkedIn
E LIBRARY
 NEKATERA OZADJA POTREBNIH SPREMEMB V PRIDELAVI HRANE za ljudi in KRME za živali 
5/5 - (4650 votes)