NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov

By | 18 avgusta 2021
Paradižnikov virus ToBRF - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
Tako izgleda, ko je prepozno za reševanje letine

ZDAJ JE TO ŽAL RES TUDI V SLOVENIJI: Virus ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki sicer spada med karantenske bolezni, na paradižniku, papriki, feferonih in morda tudi na njihovih sorodnih rastlinah, je potrjeno prisoten tudi v Sloveniji. Po poročanju Nacionalnega inštituta za biologijo, je lastnost tega virusa, da se širi zelo hitro, lahko uniči ves pridelek paprike, paradižnika, ga je zelo težko izkoreniniti.

NAČINI ŠIRJENJA ToBRFV virusa virus rjave grbančavosti paradižnika. Vir Wikipedia - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
Načini širjenja ToBRFV!
Vir fotografije: Wikipedia

USTREZNA PREVENTIVA JE ZATO ŠE KAKO POTREBNA, saj je gotovo res, da so paradižniki in paprika skoraj obvezno prisotni na vsakem slovenskem vrtičku in da ju prideluje kar nekaj slovenskih pridelovalcev. USTREZNA PREVENTIVA JE NUJA, DA TEMU RASTLINSKEMU VIRUSU OBVEZNO PREPREČIMO, DA NAM OGRAZI ALI UNIČI LASTNO, SLOVENSKO PRIDELAVO PARADIŽNIKA, PAPRIKE, FEFERONOV!

Znanja o rastlinskih virusih po mojem vedenju povprečen pridelovalec – kmet, vrtičkar, vrtnar – nima prav veliko. Zato sem napisala ta in povezan prispevek, kjer se lahko laiki podučijo, do stopnje, ki jim ustreza. Imeti vsaj osnovne informacije je namreč obvezno, da lahko ustrezno preventivno ravnamo.

O tem virusu ToBRF (oz. Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika) ter več o rastlinskih virusih, lahko nekoliko več izveste v vsebini pod to povezavo.

PA ŠE O PREVENTIVNIH REŠITVAH

Okužbe rastlin z virusom ToBRF (oz. Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), spadajo rastlinske bolezni, za katere so predpisani karantenski ukrepi. Za preprečevanje okužb in za njihovo izkoreninjanje, so ti ukrepi predpisani iz strani Uprave za varno hrano, dodatne informacije so v zgoščeni obliki Inštituta za biologijo, na voljo pod to povezavo.

NARAVNI STOP za ToBRFV virus rjave grbančavosti plodov paradižnika www.cora agrohomeopathie.com AKTUALNE NOVICE IN ČLANKI - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
NARAVNI STOP za ToBRFV – virus rjave grbančavosti plodov paradižnika:
NARAVNI, 100% SLOVENSKI PROIZVOD POVSEM BREZ KARENCE
(pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju):
Cora agrohomeopathie X34 NaturNEGA – STOP ToBRFV

(Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika)
www.cora-agrohomeopathie.com – AKTUALNE NOVICE IN ČLANKI
Cora agrohomeopathie X34 NaturNEGA STOP virus ToBRFV virus rjave grbančavosti paradižnika www.cora agrohomeopathie.com AKTUALNE NOVICE IN ČLANKI - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
NARAVNI STOP za ToBRFV – virus rjave grbančavosti plodov paradižnika:
NARAVNI, 100% SLOVENSKI PROIZVOD POVSEM BREZ KARENCE
(pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju):
Cora agrohomeopathie X34 NaturNEGA – STOP ToBRFV

(Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika)
www.cora-agrohomeopathie.com – AKTUALNE NOVICE IN ČLANKI

KOMERCIALNE INFORMACIJE in NAROČANJE

INFORMACIJE O PROIZVODU Cora agrohomeopathie X34 NaturNEGA – STOP ToBRFV (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), so vam na voljo pod to povezavo.), so vam na voljo pod to povezavo.

Informacije o razpoložljivi VELIKOSTI PAKIRANJ in pomoč za izbor ustrezne velikosti pakiranja proizvoda za vaš primer – so vam na voljo pod to povezavo.

CENE – informacije o cenah proizvoda Cora agrohomeopathie X34 – NaturNEGA – STOP ToBRFV (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), so vam na voljo pod to povezavo.

Naročila, pogoji nakupa

Brez karence (vaši pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju)

Rok trajanja proizvoda je 3 leta (ob upoštevanju Splošnih navodil).

Splošna specifikacijska lista za proizvode Cora agrohomeopathie®

Proizvajalčeva izjava o garanciji za proizvode Cora agrohomeopathie®

Varnostni list za 43% etanol m/m,  ki je nosilni medij energiziranih rastlinsko mineralnih učinkovin naravnega izvora
Splošni pogoji 

PROIZVOD LAHKO KUPITE LE Z NAROČILOM PRI NAS! ORGANIZIRANO IMAMO PRODAJO PO POŠTI s plačilom po povzetju!

POD TO POVEZAVO – KAKO NAROČITI PROIZVOD in pogoji naročanja in dobave

KONTAKTI:

Ph. Agrohom., Ing. Majda Ortan, s.p., Šmiklavž 26, Šmiklavž, 2380 Slovenj Gradec.

Email: coraagro@gmail.com,

tel.: 070 820 27900386 (0)70 820 279

www.cora-agrohomeopathie.comEN web site

VABLJENI K NAROČILU!

%C5%BDeli%C5%A1 biti nahranjen in %C5%BEiveti ali ti zado%C5%A1%C4%8Da si zgolj sit in zmore%C5%A1 le vegetirati. www.cora agrohomeopathie.com  - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni– v njem najdete večino za ta čas potrebnih in aktualnih rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
VRTNARIŠ ALI KMETUJEŠ TAKO DA TI JE MAR ZDRAVJE LJUDI IN OKOLJA www.cora agrohomeopathie.com  1 - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni– v njem najdete večino za ta čas potrebnih in aktualnih rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.

KORISTNE POVEZAVE IN BLIŽNJICE:


Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni– v njem najdete večino rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
Celoviti pridelovalni programi s proizvodi Cora agrohomeopathie® (izberete in naročite, kar potrebujete); primerni so za kmete (zelenjadarstvo, poljščine, sadjarstvo, vinogradništvo, vrtičkarje in vrtnarje)
Nekaj izpostavljenih izkušenj uporabnikov: kmetijstvo, hortikultura
Referenčna objava KGZS (Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije), v njihovi spletni reviji Zelena dežela
in nekaj foto utrinkov
Slovenska spletna stran,
Aktualne novice in članki,
Angleška spletna stran
(vsebine na SI in EN spletni strani so različne),
Facebook,
LinkedIn,
O ozadju sprememb, ki nam narekujejo tudi drugačno pridelavo hrane,
Our e – Library
O NEKATRIH NAŠIH MEDNARODNIH USPEHIH V NEKATERIH MEDNARODNIH PROJEKTIH
Corine e-novice (so brezplačne, nanje se naročiš, ko izpolniš prijavno okence na spletni straniPrijavno okence je v desnem stolpcu!

image 1 - NARAVNI STOP za VIRUS ToBRF (Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika), ki je že začel ogrožati tudi slovensko pridelavo paradižnika, paprike, feferonov
5/5 - (1308 votes)