Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!

By | 11 maja 2019
1042504458 1Sončev izbruh - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Sončev izbruh Vir: space.com

Smo pod vplivom neviht – ne le deževnih, ampak tudi sončnih neviht.

Zemeljska magnetna kletka običajno opravi hvalevredno delo, ki nas ščiti pred sončnimi plazmami, ki pršijo na naš planet.

Vsaka streha ima svoje meje, naša magnetosfera ni izjema. Precej je stanjšana, menda tu in tam tudi že porozna. V nihanju Schummanove frekvence opazujemo, kako Zemlja dviguje svoj srčni utrip. Tudi zadnjih par tednov smo bili deležnih skokovitih nihanj, ki trajajo vse dlje. Bilo je več kot opazno, kako težavni in nestrpni so bili odzivi mnogih ljudi, ki so s svojim vedenjem ustvarjali kaos. Tudi tisti, ki smo zavestni kaj se dogaja, smo imeli precej za opraviti z vzdrževanjem notranjega miru in ravnovesja, kot tudi z nadzorom lastnih odzivov, da so bili le-ti premišljeni, kolikor je bilo mogoče.

Ker se žlebovi “Zemljine elektromagnetne strehe” prelivajo z rekami protonov in elektronov, ki so bili izločeni iz Sonca pri skoraj svetlobni hitrosti, se ustvarijo intenzivna polja, ki poganjajo električne tokove daleč pod njo. Včasih so učinki relativno majhni, vendar ne vedno.

Danes je bilo izdano opozorilo, zaradi povišanega Kp indeksa. Na spodnjih dveh diagramih vidimo, da je dosegel vrednost 5. Kaj to vse skupaj pomeni in kaj nam to pove o sončnih nevihtah? Preprosto in jasno razlago najdete pod to povezavo. Kp indeks vrednosti 5 opozarja na šibko sončno nevihto, ki pa je dovolj močna, da lahko povzroči zmerne fluktuacije v električnem omrežju, možen je manjši vpliv na delovanje satelitov. Ima vpliv na ptice selivke in ostale živali, ki se orientirajo s pomočjo magnetnega polja. Običajno je viden polarni sij na visoki zemljepisni širini.

planetary k index zelo povišan - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
swx overview large visoka geomagnetna aktovnost Zemlje - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Vir: Disclosure news.it

Sonce, brez katerega se na Zemlji ne bi razvilo življenje, je bolj nepredvidljivo, kot smo si mislili.

solar flare hits earth 360x240 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Sončne nevihte, ki lahko vplivajo na zemeljsko okolje, so magnetne eksplozije na sončni površini.
Vir: VICTOR HABBICK VISIONS / ZNANOST FOTO KNJIŽNICA / GETTY IMAGES

Z razpoložljivim znanjem in tehnologijo je sončeve nevihte mogoče napovedati le nekaj ur, preden doseže Zemljo. Zadnji veliki solarni supervihar je bil pred več kot 150 leti, ko je bil opažen takorekoč po vsem planetu, saj je ponoči prihajalo do severnega sija povsod, ne le onkraj severnega povratnika. Astronom Richard Carrington, ki je ta fenomen opazil in spremljal, je prvi izračunal čas, potreben za potovanje sproščene energije od Sonca do Zemlje: namesto treh ali štirih dni je geomagnetni val naš planet dosegel že v manj kot 18 urah. Med 28. avgustom in 2. septembrom 1859 so se na Sončevem površju zvrstile eksplozije in izbruhi, kakršnih ljudje do tedaj še niso zaznali. Danes astronomi in astrofiziki ocenjujejo, da se takšen supervihar na Soncu zgodi vsakih sto ali dvesto let.

Kaj povzroča te dogodke, ki jim pravimo Solarne nevihte?

(Povzeto po: Space weather and the very real risks the Sun poses to Earth, ABC Weather, Kate Doylle)

Sonce ni statična trdna snov. “Drobci /delci sonca se vrtijo z različnimi hitrostmi, vrtijo se v smeri sončevih magnetnih polj, a ko se zasučejo, postanejo napetosti prevelike in končno izbruhnejo.” Dr. Marshall  je te pojave imenoval sončevi izbruhi. Pravi, da obstajajo tri vrste poglavitnih sevanj, ki lahko vplivajo na Zemljo.  

faq26 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Dinamični in konstantni sončevi efekti na Zemljo.
Vir: NASA,
https://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/spaceweather/index.html

Tri vrste poglavitnih sevanj, ki lahko vplivajo na Zemljo  

1. Elektromagnetno sevanje

Prva vrsta teh sevanj, ki najbolj hitro doseže Zemljo, je elektromagnetno sevanje, oblika sevanja, ki jo vidimo kot svetlobo, ko je v ustrezni  frekvenci. Sončna sevanja  oddajajo različne frekvence elektromagnetnega sevanja, njihova  intenzivnost se meri v rentgenskih emisijah.Tak izbruh rentgenske svetlobe drvi proti Zemlji z veliko  hitrostjo, zemljo doseže v v cca 8 minutah. Elektromagnetno sevanje lahko moti sisteme GPS, radarje in lahko povzroči izpade električne energije, lahko tudi uniči električno omrežje (kar se je v preteklosti v Ameriki res zgodilo).

2. Izbruhi koronalne mase

Morda je najbolj spektakularna oblika sončevih izbruhov tisto, kar je znano kot izbruh koronalne mase (CME), ki je oblak plazme, ki  potuje v  vesolje. Tak plazemski oblak rabi dlje, da doseže Zemljo – od pol dneva do nekaj dni – vendar so njegovi vplivi fenomenalni. Dr. Marshall pravi, da zato, ker plazemski oblaki nosijo magnetna polja, se lahko povežejo z zemeljskim magnetnim poljem. “Če so pogoji pravilni, magnetno polje naše Zemlje postane preoblikovano in napeto.”Ko pride plazemski oblak, obstaja veliko tokov, ki tečejo okoli Zemlje v “magnetni nevihti”. Polja, povezana s temi tokovi, sčasoma na poti navzdol in vplivajo na infrastrukturo, kot so električna omrežja in dolgi cevovodi. Plazemski oblaki  prav tako povzročajo  aurore in njihove vplive je mogoče čutiti do 72 ur”, pravi dr. Marshall.

10559904 3x2 700x467 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Vplivi koronalnih Sončevih izbruhov na Zemljo so fenomenalni.
Vir: ABC Weather: Kate Doyle

3. Sevanje delcev

V tovrstnih dogodkih večjega obsega, ko se oblaki plazme pospešijo skozi prostor, dajejo energijo delcem okoli njih in ustvarjajo sevanje delcev. Majhni hitro premikajoči se delci ki imajo tako energijo kot maso, dosežejo Zemljo v cca 10 minutah. “Sevanje delcev lahko vpliva na satelite in letalstvo, saj poveča sevanje na letalskih višinah,” je dejal dr. Marshall.

(Konec povzetka)

geomagnetic ststorm Earth shielded An illustration of Earth’s magnetic field shielding our planet from solar particles. Credit NASA GSFC SVS - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Ilustracija magnetnega polja Zemlje, ki ščiti naš planet pred sončnimi delci.
Vir: NASA / GSFC / SVS

Poročilo iz 2013

Pred časom je agencija za zavarovalniški trg v sodelovanju z agencijo za raziskovanje ozračja in okolja (AER) sestavila poročilo, v katerem piše, da se super sončne nevihte navadno pojavijo na približno vsakih 150 let. V njem je opisan scenarij, ko bi odpovedali vsi servisi, od katerih so ljudje vsakodnevno odvisni. Kot primer navaja ustavitev sistemov za nadzor zračnega prometa, kar bi prizemljilo ves letalski promet. Sateliti, ki napajajo svetovne telekomunikacijske mreže, bi se sesuli. Električno omrežje bi bilo uničeno. Bolniki v bolnišnicah, ki so odvisni od električnih naprav, bi bili ogroženi. Navigacijski sistemi bi odpovedali. Če bi bili ljudje prepričani, da podjetja v času mrka niso sprejela dovolj zaščitnih ukrepov, bi lahko zahtevali odškodninske zahtevke, kar pa bi imelo pomembne posledice za zavarovalniški sektor. Vse to so lahko posledice geomagnetnih neviht, saj bi Sončeve nevihte lahko povzročile hude motnje v zgornjih plasteh našega ozračja. Geomagnetne nevihte povzročajo tokove v dolgih vodnikih, kot so daljnovodi. Ti dodatni tokovi pa lahko povzročijo napetostni propad ali poškodbe zunaj visokonapetostnih transformatorjev. Glede na poročilo bi bili gospodarski stroški katastrofalni.

Žuželke, ptice, ribe, številne živali uporabljajo lasten navigacijski sistem. Če se poruši, ostanejo brez orientacije. To bi bila res naravna katastrofa neslutenih razsežnosti.

Pisalo se je leto 1859 …

Zadnja Sončeva super nevihta se je zgodila leta 1859. Šlo je za tako imenovani ‘dogodek Carrington‘, ko je udarila zemljino magnetosfero in povzročila največjo opaženo geomagnetno Sončevo nevihto, ki je povzročila svetle polarne sije, ki so bili vidni po vsem svetu. Ljudje, ki so bili v tem času ponoči na severovzhodu ZDA budni, so lahko brali časopis ob svetlobi polarnega sija. Med nevihto so bile telegrafske žice v Severni Ameriki in Evropi uničene, brez telegrafskih povezav pa so bili dva dni celo v Avstraliji in Aziji. To je bilo, preden so znali uporabiti sodobne metode za izračun sile Sončevih neviht.

Sonce, brez katerega nas ne bi bilo, nas opozarja, da je potreben le malo močnejši geomagnetni sunek in človeška življenja na Zemlji se bodo vsaj za nekaj časa soočila sama s sabo.

Po mnenju znanstvenikov, Super sončeve nevihte Zemljo dosegajo na 100 – 150 let. Ob zadnji Super Sončevi nevihti, ki je leta 1859 zadela Zemljo, ljudje niso bili tako odvisni od tehnologije. Dandanes je drugače.

Ko ni mobilnega telefona, interneta in elektrike, ostanemo s sabo in z odnosi, ki jih imamo drug do drugega, do Narave, do Zemlje in do življenja nasploh. Odvisni so od sebe, od svojega lastnega elektromagnetnega ščita, od odnosov, ki jih imamo med sabo, od vedenj in znanja – kako preživeti. Ste dovolj opremljeni?

10559746 3x2 700x467 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Sonce je daleč stran, vendar lahko potencialno prizadene sisteme, ki jih imamo za samoumevne.
Vir: ABC Weather: Kate Doyle

Koliko je vredna “Zemljina elektromagnetna streha” ?

Se je sploh zavedamo, jo cenimo in čuvamo, kot (je) ona čuva(la) življenje na Zemlji, tudi naše? Vsi strupi, elektromagnetni smog, na strahu temelječi koncepti in odzivi, vse negativne misli vseh ljudi na svetu, vse to ima svoj vpliv na Zemljin pulz (Schummanovo resonanco) in na geomagnetizem Zemlje. Vsak mora prevzeti odgovornost za svoj doprinos. Vendar to pomaga le k zavedanju, ki pa je mnogokrat močan navdih za samorazvoj ljudi.

faq13 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Vrste tehnologij in infrastruktur, ki jih lahko prizadenejo vesoljski dogodki. Vir: NASA

Vplivi sončevih neviht na ljudi

Povzeto po: A. Sutherland – MessageToEagle.com

Po mnenju znanstvenikov Sončeva sevanja, ki so posledica Sončevih neviht, povzročajo spremembe v zdravju ljudi.

Sončev izbruh je eksplozija na Soncu, ki se zgodi, ko se energija, shranjena v zvitih magnetnih poljih, nenadoma sprosti. Ko doseže Zemljo, ta elektromagnetna intenzivna dejavnost vpliva na naš um in telo. Vedno več znanstvenikov je zdaj prepričanih, da naše sonce vpliva na naše duševno in fizično zdravje. Dejavnost Sonca, ko sodeluje z magnetnim poljem Zemlje, vpliva na velike spremembe v perspektivah, razpoloženju, čustvih in vedenjskih vzorcih ljudi.

Znanstveniki imajo različna stališča, a je vse več znanstvenih izsledkov , ki nesporno dokazujejo, da Sončeve nevihte desinhronirajo naš cirkadiani ritem, z drugimi besedami našo biološka ura. Na epifizo v naših možganih vpliva elektromagnetna aktivnost. Vpliv na žlezo češeriko povzroča, da žleza proizvede odvečni melatonin. Lahko se pojavijo težave s spanjem, oslabljen imunski sistem, porušen bioritem, posledično pa vse tisto, kar to prinaša.Psihološki učinki izločanja koronalne mase lahko povzročijo glavobol, palpitacije, nihanje razpoloženja in splošno slabo počutje. Poveča se tudi kaotično ali zmedeno razmišljanje in nenavadno vedenje.

Po profesorju Raymond Wheeler-ju z Univerze v Kansasu in ruskem znanstvenik Alexandru Chizhevsky, lahko Sončeve nevihte neposredno povzročijo konflikte, vojne in celo smrt med ljudmi na Zemlji.

Konec povzetka

Povezava s spreminjajočim se Zemljinim geomagnetizmom, z znatnim višanjem Schummanove resonance, torej Zemljinega pulza, solarne geomagnetne aktivnosti ter biološkimi posledicami, posledicami za zdravje in vedenje ljudi

Povzeto po: How Solar Flares Affect Human Health – Our Mind and Body, MessageToEagle.com; A. Sutherland

Obstaja veliko raziskav, ki povezujejo solarno geomagnetno aktivnost z biološkimi učinki in z učinki na zdravje ljudi. Po mnenju dr.
Neila Cherryja je mogoče, da je Schumannova resonanca (SR) verjeten biofizikalni mehanizem, ki povezuje ravni solarno geomagnetno aktivnost (S-GMA) z biološkimi učinki in učinki na zdravje ljudi.
To pa seveda ni edino področje, ki ga na Zemlji lahko prizadenejo vplivi Sončevih neviht. NASA ta področja navaja na spodnji sliki.

faq25 807x1024 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!
Področja, ki jih na Zemlji lahko prizadenejo Sončeve nevihte.
Vir: NASA
https://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/spaceweather/index.html

Kako si učinkovito pomagati v rastlinski pridelavi in negi rastlin?

Pravi odgovor je energijska krepitev rastlinske vitalnosti, preko nje s krepitvijo rastlinske odpornosti na bolezni, škodljivce, rastlinski stres, na prilagodljivost na vse bolj zahtevne dejavnike okolja. Zakaj tako? Zato, ker tako to dosegamo s krepitvijo energijskega ravnovesja rastlin, rastlin in tal ter ekosistemov, kjer te rastline rastejo. S čim? S slovenskimi, naravnimi, naprednimi, energiziranimi homeodinamičnimi (tudi agrohomeopatskimi) proizvodi Cora agrohomeopathie®. Zakaj? Zato, ker so v sedmih letih dokazali odlično učinkovitost. Zato, ker delujejo na ravni, kjer lahko dejansko pomagajo – torej na energijski ravni. Zato, ker boste z njimi
energijsko krepili rastlinsko vitalnost, preko nje pa tudi rastlinsko odpornosti na bolezni, škodljivce, rastlinski stres, na prilagodljivost na vse bolj zahtevne dejavnike okolja. Zato, ker si boste z njihovo uporabo pridelali energijsko živo hrano, ki podpira vaš imunski sistem, vašo lastno vitalnost in krepi vaše energijsko ravnovesje. Zato, ker je uporaba popolnoma varna in enostavna: proizvodi se redčijo z vodo in uporabijo kot škropiva. Brez okoljskih vplivov, brez karence (pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju), proizvodi so dovoljeni v ekološki pridelavi. Brez osebne zaščitne opreme med škropljenjem!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!

Rešitve za večino vaših problemov v rastlinski pridelavi ali pri negi rastlin:
http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/aktualne-novice-clanki/ ,
http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/corin-tedenski-opomnik-za-zeleno-nego-za-sadno-drevje-za-vrtnine-za-okrasne-rastline/ ,Katalog proizvodov (naj vas ne moti, da je trenutno v prenovi), www.cora-agrohomeopathie.com, coraagro@gmail.com, tel.: 070 820 279 (Majda Ortan, ing).

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!

Kako krepiti svoj lasten energijski ščit?


To so energizirane esence naravne energijsko žive vode, ki  v telo preko vode v katero jih dodamo in jo pijemo, vnašajo vibracije naravnega elektromagnetnega polja Zemlje in drugih koristnih energijskih polj tako imenovanih novih energij, ki na Zemljo skozi njeno oslabljeno elektromagnetno polje že vstopajo. Ko so pravilno aktivirane, inteligentno individualno  krepijo človekovo energijsko ravnovesje, življenjsko energijo, energijsko prilagodljivost in energijski ščit. Več dragocenih informacij: pod to povezavo

Elektronska knjiga s programom Naravni Qantum Self love Program™; 138 strani
Navodilo: besedilo, ki je tekstu obarvano modro in rdeče, vsebuje povezave na dodatne informacije. Na voljo so vam s klikom na obarvan tekst!
Vsebina te e knjige v prvem delu poljudno opisuje pojave slabljenja elektromagnetnega ščita Zemlje, obračanje zemeljskih polov, višanje Schummanove resonance oz. zemeljskega pulza, fazi sončevega minimuma in maksimuma ter značilnosti sončevega minimuma, ki je zdaj aktualna sončeva faza, za katero je značilno trganje vrhnjih plasti sončevega elektromagnetnega ovoja. Te luknje povzročajo intenzivna sončeva sevanja, sončne nevihte, ki so usmerjene na  Zemljo in v vesolje. Dosegajo nas številne frekvence in energijska polja, ki jih nismo bili vajeni. V času Zemljinega prehoda v višji frekvečni pas, so že in bodo tovrstni spremenjeni  frekvenčni pojavi  vsakodnevni, njihova intenzivnost bo nihala in se tudi stopnjevala. To obdobje zna po napovedi znanstvenikov trajati nekaj let, najdemo tudi prognoze strokovnjakov, ki so mnenja,
da naj bi se stanje pričelo stabilizirati nekje v letu 2024.
Vsebina te knjige razkrije spoznanja o vibracijskih lastnostih vode in tonov, ki so zdrsnili v pozabo, pa so frekvenčni nosilci naravnih vibracij, ki potrebne človeškemu organizmu. Odkriva resnico  –  povezave števil 3,6,9, z Vesoljem in Človekom, ki jih je Nikola Tesla sicer razpoznal, ampak jih je človeštvu (ljudskim množicam) pustil zagrnjene v skrivnost (“Če bi poznali samo veličastnost 3, 6 in 9, bi imeli ključ do vesolja.” – Nikola Tesla). Podaja program, v katerem je način, kako si naravno in preprosto krepiti svoje lastno energijsko polje in energijski ščit v času spreminjanja frekvence Zemljinega pulza in njenega elektromagnetnega polja. Zemlja prehaja v višji frekvenčni pas in skozi njeno spreminjajoče se elektromagnetno polje vstopajo vibracije in energijska polja, ki jih ne poznamo in jih naši organizmi niso vajeni.
Človeški organizem se mora tem vplivom prilagoditi, okrepiti lasten energijski ščit, okrepiti lastno energijsko prilagodljivost na aktualno, torej spremenjeno energijsko polje Zemlje. Ljudje nimajo ne znanja in vedenja, kako to lahko storijo na preprost in naraven način. Vsebina te e knjige jim to predstavi na razumljiv, poljuden in zgoščen način.
Več informacij:
http://cora-agrohomeopathie.com/blog/2019/02/13/4004/

Delite dalje to objavo! Prejeli ste jo od mene brezplačno, dodajte svoj prispevek tako, da jo delite!

Ortans Natural Quantum Powers e1557579782852 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!

Ortan’s Natural Quantum Powers ™ : Novice, informacije, rešitve: Zemljina elektromagnetna evolucija in krepitev naše energijske prilagodljivost nanjo: http://cora-agrohomeopathie.com/blog/
category/the-best-life-in-quantum-powers/owers/
PH. Agrohom. Majda Ortan s.p. logo e1557580086513 - Danes: Sončeva nevihta dosega Zemljo, nanjo opozarja izmerjen Kp indeks vrednosti 5!

Cora agrohomeopathie®: 
 Naši odlični nasveti in naravne, napredne, učinkovite REŠITVE, ki pridejo še kako prav vrtičkarjem, kmetom in vrtnarjem:
  http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/aktualne-novice-clanki/
NOVO: http://cora-
agrohomeopathie.com/blog/category
/
corin-tedenski-
opomnik-za-zeleno-nego-za-
sadno-drevje-za-vrtnine-za-okrasne-rastline/
Rate this post