Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

By | 15 maja 2019

SONCE JE TOKRAT PREMAGALO OBRAMBO NAŠEGA PLANETA!

Tako je bilo včeraj, 13. maja 2019. Izmerjen KP indeks 6 nam da vedeti, da je bila na Soncu zmerno močna sončeva nevihta, ki pa se je stopnjevala v močno Sončevo nevihto, saj je naslednji včerajšnji izmerjen Kp indeks narastel na 7.

planetary k index - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

KAJ TO POMENI ZA NAS?

Kdor ni prebral tega v mojem prejšnjem prispevku, naj to nadoknadi in prebere pod to povezavo. Zelo priporočam, da boste razumeli, kaj se (vam) dogaja. Ker se ob takih pojavih dogajajo težave tehnologijam, pa tudi ljudem, živalim in rastlinam, tudi planet kot celota odreagira, da se vzpostavi izravnava.

burni procesi na soncu n 1 Astronomsko društvo Vega. Medplanetarno vreme. gregor vrtačnik - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Vir: ppt. Burni procesi na Soncu; Astronomsko Društvo Vega; avtor: Gregor Vertačnik

Kp = 7: Močna solarna nevihta

Možne posledice:

Energetika: potrebna so prilagajanja napetosti. Na zaščitnih sistemih se lahko sprožijo lažni alarmi. Operacije v vesolju: Na komponentah satelitov se pojavi površinski naboj, potrebni so popravki zaradi težav z orientacijo. Ostali sistemi: Kratkotrajne težave pri satelitski navigaciji in prenosu visokofrekvenčnih radijskih valov. Polarni sij: lahko sega do 50° geomagnetne zemljepisne širine.

Kp = 6 : Zmerna solarna nevihta

Možne posledice:

Energetika: Na visokih zemljepisnih širinah lahko prihaja do prenapetosti. Dolgotrajne nevihte lahko povzročijo poškodbe na transformatorjih. Operacije v vesolju: Manjše težave z orientacijo in napovedjo orbite. Ostali sistemi: prenos visokofrekvenčnih radijskih valov na visokih zemljepisnih širinah oslabljen. Severni sij lahko sega tudi do New Yorka (oziroma geomagnetnih zemljepisnih širin do 55°).

swx overview large - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

TUDI ZEMELJSKI PULZ OZ. SCHUMMANOVA FREKVENCA TE DNI MOČNO NIHA

schumann resonance 14 may 2019 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
dependencies amplitude schumann resonance 5 14 2019 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Najvišji sunki nihanja Zemljinega pulza oz. Schummanove frekvence po dnevih:

12. 5. 019 ob 17:00 po času UTC – 40 Hz ;

13. 5. 019 ob 4.30 po času UTC 74 Hz

14. 5. 019 postopno povečanje aktivnosti, ki se je začelo ob 3 uri po času UTC , z začetnimi vrhovi pri 16 Hz in nato povečana aktivnost, približno vsako uro, na 44Hz, 45Hz in 50 Hz.

Na spodnjem grafu vidimo, da je bil 15. 5. 2019 (do 18 ure), najvišji vrh
nihanja Zemljinega pulza oz. Schummanove frekvence 60 Hz at 7: 30 UTC.

schumann resonance 15 may 2019 1 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
dependencies amplitude schumann resonance 5 15 2019 1 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
swx overview large 1 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Občasno sonce sprošča energijo v obliki sončne svetlobe ali koronalnega izmetanja mase (CME), ki je plazma. Satelitski podatki pomagajo znanstvenikom napovedati te sončne izbruhe, vendar je še vedno veliko vprašanj o tem, “kako funkcionira Sonce”; odgovori na njih bi izboljšalo napovedi vesoljskega vremena.

Zemeljsko magnetno polje nas varuje pred sončno energijo, včasih pa sonce premaga obrambo planeta. Ko se to zgodi, sončno sevanje segreva zgornjo atmosfero in jo napolni z elektriko, kar povzroča aurore na severnih in južnih polih. Žal pa ne ostane le pri tem.

170607 aurora mn 0900 5fc270ab3e0a1fc986b2e8c451f8a273.fit 560w - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Aurora Australis, med opazovanjem iz Mednarodne vesoljske postaje leta 2010 med geomagnetno nevihto, ki jo najverjetneje povzroči izmet koronalne mase
NASA preko AFP – Getty Images \ t

Povzeto po članku “How We’ll Safeguard Earth From a Solar Storm Catastrophe, Mach, avtorica: Rebecca Boyle:

Ko koronalni izmet mase (CME) izbruhne in tudi kasneje pozneje, je v interakciji z Zemljinim magnetnim poljem in dramatično spremeni Zemljino magnetno polje, pojasnjuje Thomas Berger, solarni fizik iz Boulderja, Colo., Kjer se nahaja Center za napovedovanje vesolja NOAA. Zgornji sloj atmosfere je že toplejši in zdaj se bori z oblakom plazme, ki ustvarja tokove v atmosferi in na tleh.

»Električna omrežja začnejo to “čutiti” ,« pravi Berger. »Ko v ionosferi ustvarite ogromen tok, ustvarite tudi tokove v zemlji. In električno omrežje je zasidrano v Zemlji – ozemljeno, kakor pravimo. V najslabšem primeru bi CME poškodoval opremo, infrastrukturo, ki bi jo bilo treba zamenjati, preden bi lahko vrnili moč v električno omrežje. ” Zemlja je to že doživela ( leta1859 – Carringtonov dogodek)

Konec povzetka

Slika 1 Izbruh koronalne mase Coronal Mass Ejection CME ki ga je posnel Solar Heliospheric Observatory SOHO 27. februarja 2000. 1024x1024 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Slika 1: Izbruh koronalne mase (Coronal Mass Ejection, CME), ki ga je posnel Solar Heliospheric Observatory (SOHO) 27. februarja 2000.
Vir: Portal Vesolje

Povzeto po: The Sun—Living With a Stormy Star, Objava iz strani  NATIONAL GEOGRAPHICMAGAZINE , avtor: CURT SUPLEE 

Kot vsak električno napolnjen objekt, plazma proizvaja magnetna polja, ko se premika. Ko se ta polja premaknejo, povzročijo več tokov, ki se pretakajo, kar nato proizvede več polj. Ta preplet plazme in magnetnih in električnih vplivov določa oblike skoraj vsega v soncu ali nad njim, kot so svetle koronske zanke in temna področja, ki jih imenujemo sončne pege.

“Vse, kar vidimo kot sončno aktivnost,” pravi Stephen Keil, direktor Nacionalne znanstvene fundacije za sončno energijo, konzorcij objektov v Novi Mehiki in Arizoni, s teleskopi po vsem svetu, “je magnetno polje, na katerega vpliva plazma in obratno. ” Oba sta vedno v gibanju.

Vir te energije je jedrska fuzija. Tako kot vse zvezde, se je sonce izoblikovalo, ko so se stisnili skupaj plini in prah, pridobili gravitacijo in se vrteli v kroglo. Ko je masa postala večja in večja, je vodik v središču stisnjen “zdrobljen”, razpade pod velikanskim pritiskom, sproži se fuzijska reakcijo, v kateri se vodikova jedra združijo v večstopenjski reakciji za ustvarjanje helija. Nastala jedra so le malo manj masivna od sestavnih vodikovih jeder, ki so jih tvorila. Razlika se pretvori v energijo po Einsteinovem slavnem E = mc2.

Velik del energije se odnaša kot svetloba v obliki gama-žarkov – najbolj energijska valovna dolžina elektromagnetnega sevanja. Toda sončno jedro je tako gosto, da se en sam foton, osnovna enota svetlobe, ne more premakniti niti delček milimetra, preden da trči v nekakšen subatomski delček, kjer se razprši ali absorbira in ponovno oddaja. Posledično lahko traja več sto tisoč let, da se foton odbije na skoraj pol milijona milj (804,672 kilometrov) do površine sonca. Do takrat izgubi toliko energije, da se večina pojavlja kot dokaj šibko sevanje, ki ga imenujemo vidna svetloba.

Konec povzetka

640px Rons flare - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Vidni magnetizem: z opisuje skoraj vse elemente na soncu, od sončnih peg do visokih struktur, ki se imenujejo zanke. Pentlje zlahka dosežejo višino desetih zemelj. Energija, ki jo ustvarja dinamika manjših zank, je verjetno vir skrivnostne toplote korone. Pregreti plini, ki tvorijo sonce, predvsem vodik in helij, obstajajo v elektrificiranem stanju, imenovanem plazma. Pod površjem lahko plazma potisne in povleče magnetne linije. Toda, ko so te magnetne linije dovolj močne, da se odpirajo, jim divje sledi prevodna plazma.
Vir: National Geographic
CME phenomena update - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Vir: NOAA Space Weather: Coronal Mass Ejections (Koronarni masni izbruh)
llamarada solar tierra 1 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Vir: Estrellas mortales – Vídeos viralespirman.es

Morda kdo misli, da je edini (vidni) učinek sončenih neviht, koronarnih izbruhov na Soncu, impresivna aurora, ki se manifestira okoli najvišjih zemljepisnih širin na Zemlji.Vendar pa dogodek v zgodovini človeštva poudarja pomen grožnje, ki jo predstavlja močna sončna aktivnost.

Direktni vpliv Sončevih neviht na ljudi
(Povzeto po: A. Sutherland – MessageToEagle.com )

“Dejavnost Sonca, ko sodeluje z magnetnim poljem Zemlje, vpliva na velike spremembe v perspektivah, razpoloženju, čustvih in vedenjskih vzorcih ljudi.

Znanstveniki imajo različna stališča, a je vse več znanstvenih izsledkov , ki nesporno dokazujejo, da Sončeve nevihte desinhronirajo naš cirkadiani ritem, z drugimi besedami našo biološka ura. Na epifizo v naših možganih vpliva elektromagnetna aktivnost. Vpliv na žlezo češeriko povzroča, da žleza proizvede odvečni melatonin. Lahko se pojavijo težave s spanjem, oslabljen imunski sistem, porušen bioritem, posledično pa vse tisto, kar to prinaša.Psihološki učinki izločanja koronalne mase lahko povzročijo glavobol, palpitacije, nihanje razpoloženja in splošno slabo počutje. Poveča se tudi kaotično ali zmedeno razmišljanje in nenavadno vedenje.

Po profesorju Raymond Wheeler-ju z Univerze v Kansasu in ruskem znanstvenik Alexandru Chizhevsky, lahko Sončeve nevihte neposredno povzročijo konflikte, vojne in celo smrt med ljudmi na Zemlji”. (Konec povzetka)

Prvega septembra 1859 je bilo Zemljino magnetno poškodovano oz. prizadeto od udarov delcev, ki jih je izločila titanska sončna nevihta, ki je dan prej eksplodirala iz našega Sonca. Motenje, ki ga je povzročil dogodek, je povzročilo resne anomalije na telegrafski mreži po svetu. Na podlagi vzorcev ledenih jeder, pridobljenih iz Grenlandije, so znanstveniki odkrili, da je povzročilo znatno škodo na zaščitnem ozonskem plašču Zemlje. Močna nevihta je zdaj znana kot Carringtonov dogodek.

Če pride do takšnega izbruha danes, lahko njegova zmožnost poseganja v našo elektroniko in energetske vire povzroči veliko večjo škodo zaradi naše popolne odvisnosti od tehnologije v skoraj vseh vidikih našega življenja.

Pred nekaj leti je vesoljski teleskop Kepler odkril novo generacijo sončne aktivnosti – razred sončnih neviht, znanih kot super-izbruhi – za katere se domneva, da so v povprečju 10.000-krat močnejši od dogodka Carrington iz leta 1859.

“Čeprav je koncentracija ozona v ozonski plasti zelo majhna, je bistvenega pomena za življenje, saj absorbira biološko ultravijolično (UV) sevanje ki prihaja od sonca.Ultravijolično sevanje je razdeljeno v tri kategorije, ki temeljijo na valovni dolžini in so navedene kot UV-A (400-315 nm), UV-B (315-280 nm) in UV-C (280-100 nm).UV-C sevanja, katera bi bila zelo škodljiva za živeče stvari, je popolna zaščita izvedena z ozonom na približni višini 35 km.UV-B sevanje je lahko škodljivo za kožo in je glavni vzrok za sončne opekline, prekomerna izpostavljenost pa lahko povzroči genetske okvare in nastanek kožnega raka.Ozonski plašč je zelo učinkovit pri izločanju UV-B sevanja z valovno dolžino 290 nm, intenziteta na vrhu ozračja pa je 350 milijonov krat večje kot na površini zemlje, vendar pa nekatera UV-B dosežejo površino.Večina UV-A sevanja doseže površino, a je to sevanje znatno manj škodljivo, čeprav lahko potencialno povzroči genetske spremembe”. Vir: Wikipedia

Ozonski plašč – Zemljino ogrinjalo, ki varuje življenje na Zemlji in tudi vas

Tako smo prišli do povezave med Sončevimi nevihtami, koronarnimi izbruhi usmerjenimi na Zemljo in ozonskim plaščem.

Ozone Depletion  - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Tanjšanje Zemljinega ozonskega pasu
Vir: Continents, Ankit Jan
Effect of ozone depletion on environment učinki tanjšanja ozonske plasti - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Posledice tanjšanja Zemljinega ozonskega pasu
Vir: Continents, Ankit Jan
Effects of ozone layer depletion - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Vpliv tanjšanja Zemljinega ozonskega plašča na okolje: Tanjšanje ozonskega plašča vodi v zmanjšanje ozona v stratosferi in povečanje ozona v spodnjem ozračju. Prisotnost ozona v nižjih atmosferah se obravnava kot onesnaževalo in toplogredni plin.Ozon v nižjem ozračju prispeva k globalnemu segrevanju in podnebnim spremembam. Izčrpanje ozonskega plašča ima učinek odvajanja v obliki globalnega segrevanja, kar vodi do taljenja polarnega ledu, kar bo vodilo k dvigu morske gladine in podnebnim spremembam po svetu.
Vir: Continents, Ankit Jan

Oglejmo si le nekaj možnih vplivov tanjšanja ozonskega plašča na zemeljsko okolje in tudi na rastline in živali: Tanjšanje ozonskega plašča omogoča vstop UV sončnih žarkov v zemeljsko ozračje, ki je povezano s številnimi zdravstvenimi in okoljskimi vprašanji. Poglejmo njegove glavne vplive na ljudi:

Rak kože: izpostavljenost sončnim žarkom lahko povzroči povečano tveganje za razvoj več vrst raka kože. Maligni melanom, bazalni in skvamocelični karcinom, so najpogostejše oblike raka, ki ga povzroča izpostavljenost UV žarkom.

Poškodbe oči: UV žarki so škodljivi tudi za naše oči. Neposredna izpostavljenost UV žarkom lahko povzroči težave s katarakto, pa tudi fotokeratitis ali snežno slepoto.

Poškodba imunskega sistema: naš imunski sistem je tudi zelo občutljiv na UV žarke. Povečana izpostavljenost UV žarkom lahko povzroči slabšanje odziva imunskega sistema in v skrajnih primerih tudi poslabšanje imunskega sistema.

Staranje kože: izpostavljenost UV žarkom lahko vodi do pospeševanja procesa staranja kože. To bo imelo za posledico, da boste videti starejši od tega, kar dejansko ste.

Pri ljudeh lahko izpostavljenost UV žarkom povzroči težave pri dihanju, bolečine v prsih in draženje žrela in lahko celo povzroči oviranje delovanja pljuč.

UV žarki vplivajo tudi na druge oblike življenja.

Neugodno vplivajo na različne vrste dvoživk in je eden glavnih razlogov za zmanjševanje števila vrst dvoživk. Vplivajo na njih v vsaki fazi njihovega življenjskega cikla; od oviranja rasti in razvoja v fazi ličink, deformacij in zmanjšanja imunitet pri nekaterih vrstah ter celo poškodb mrežnice in slepote pri nekaterih vrstah.

UV žarki imajo tudi škodljiv vpliv na morski ekosistem. Neugodno vplivajo na planktone, ki imajo ključno vlogo v prehranjevalni verigi in oceanskem ogljikovem ciklu. Vpliv na fitoplankton bo posledično vplival na celoten ekosistem oceana.

UV-žarki vplivajo tudi na rastline.

UV sevanje lahko spremeni čas cvetenja v nekaterih rastlinskih vrstah. Prav tako lahko neposredno vpliva na rast rastlin s spremembo fizioloških in razvojnih procesov rastlin”. ( Vir: Continents, Ankit Jan )

Povzeto po Nasa Earth Observatorij: Ultraviolet radiation: How it Affects Life on Earth:

“Glede rastlin, ultraviolično sevanja-radiacija beta (UV-B), škoduje fotosintezi pri mnogih vrstah. Prekomerna izpostavljenost UV-B zmanjša velikost, produktivnost in kakovost pri številnih raziskanih rastlinskih vrstah (med njimi številne sorte riža, soje, zimske pšenice, bombaža in koruze). Podobno prekomerna izpostavljenost UV-B zmanjšuje produktivnost fitoplanktona v vodnih ekosistemih. UV-B poveča občutljivost rastlin na bolezni. Znanstveniki so ugotovili, da vpliva na encimske reakcije, ki opravljajo temeljne biološke funkcije. Ker so nekatere vrste bolj ranljive za UV-B od drugih, lahko povečanje izpostavljenosti UV-B povzroči spremembe v sestavi vrst in raznolikosti v različnih ekosistemih. Ker UV-B vpliva na organizme, ki s svojo vlogo “premikajo” hranila in energijo skozi biosfero, lahko pričakujemo spremembe v njihovih dejavnostih, tako da spremenijo biogeokemične cikle. Na primer, zmanjšanje populacij fitoplanktona bi znatno vplivalo na svetovni ogljikov cikel, saj fitoplankton shranjuje ogromne količine ogljika v oceanu.

Kako se vse to nanaša na rastlinsko pridelavo, torej na pridelavo hrane, kaj lahko pričakujemo? 

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Energijska krepitev ravnovesja rastlin in ekosistemov je pomembnejša kot kadarkoli doslej, energijska krepitev prilagodljivosti rastlin na energijske dejavnike okolja, je in bo pomembnejša, kot kadarkoli doslej. Naravni, energizirani, homeodinamični proizvodi Cora agrohomeopathie® so se na tem področju v zadnjih šestih letih že izkazali kot odlični, kajti delujejo po principih naravne inteligentne energijske homeodinamike. Preventivna uporaba je v zgoraj opisanih razmerah še posebej priporočena. Dovoljeni so tudi v ekološki pridelavi (klik na Potrdilo Inštituta za ekološko kmetijstvo, Fakultete za kmetijske in biosistemske vede v Mariboru).

Lahko pričakujete, da imajo zgoraj opisana dogajanja vpliv na rastline, tla, rastlinske bolezni, rastlinske škodljivce, predatorje itd. Seveda tudi na čebele, ki zagotavljajo opraševanje. Ljudje in številne živali, koristijo Schumannovo resonanco 7Hz do 8Hz tudi za lastno navigacijo. Čebele se v spremenjenih pogojih geomagnetnega polja in Shumannove resonance Zemlje lahko preprosto izgubijo, ne najdejo domov v svoj panj in poginejo. Podobno se lahko zgodi s predatorji – ne najdejo rastlin, ki jih kličejo na pomoč. Elektromagnetno polje Zemlje in Schumannova resonanca Zemlje imata vpliv tudi na genetski material. Lahko bo spremenjen življenjski krog škodljivcev, rastline znajo imeti težave s prehrano, porušeno ravnovesje lahko pomeni tudi onemogočeno srkanje hranil, ne glede na to, kako in koliko jih gnojimo, rastlinske bolezni se znajo na klasična (doslej prevladujoča) zdravljenja rastlin, odzivati drugače, kot smo bili navajeni, koncepti rastlinske pridelave, ki smo jih bili vajeni, znajo odpovedovati, dodatno s spremembami geomagnetnega polja Zemlje  in njenega pulza (Schumannove frekvence) zna tudi suša  povzročiti svoje, pa tudi druge vremenske skrajnosti.  To velja tako za klasično kmetijsko pridelavo, kot za integrirano, ekološko in biodinamično pridelavo. Nobena od njih ne vsebuje naravne energijske krepitve prilagodljivosti rastlin, ki je in bo v teh časih še kako potrebna.

Naravno energijsko krepitev prilagodljivosti rastlin, njihove vitalnosti, njihove odpornosti ter energijskega ravnovesja ekosistemov, vsebujejo edinstveni proizvodi Cora agrohomeopathie®. Že v njihovem konceptu razvoja je namreč vsebovana krepitev rastlinskega ravnovesja in energijskega ravnovesja v ekosistemih. Še enkrat poudarjam prednost njihove preventivne uporabe, s katero priporočam začeti takoj, ko začne vegetacija. Spletna stran, kjer najdete vse o proizvodih Cora agrohomeopathie®: www.cora-agrohomeopathie.com.

Koristne bližnjice do rešitev, ki jih iščete:

Aktualne novice in članki

Corin tedenski opomnik za zeleno nego – za sadno drevje, za vrtnine, za okrasne rastline

Katalog proizvodov Cora agrohomeopathie® (naj vas ne moti, da je trenutno v predelavi)

Celoviti pridelovalni programi za kmete

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Kako krepiti svoj lasten energijski ščit?

Ortans Natural Quantum Powers 1 e1557579866252 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7
Naš nov program in naša nova blagovna znamka
Ortan’s Natural Quantum Powers ™
Slika3 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Super Quantum Žive vodne esence™
    To so energizirane esence naravne energijsko žive vode, ki  v telo preko vode v katero jih dodamo in jo pijemo, vnašajo vibracije naravnega elektromagnetnega polja Zemlje in drugih koristnih energijskih polj tako imenovanih novih energij, ki na Zemljo skozi njeno oslabljeno elektromagnetno polje že vstopajo. Ko so pravilno aktivirane, inteligentno individualno  krepijo človekovo … Nadaljujte z branjem

VABLJENI K NAROČILU!

Slika6 300x169 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Nova, zelo aktualna e knjiga: Tvoj energijski ščit in preporod (Preživetje informiranih)
              Tvoj energijski ščit in preporod             
Preživetje informiranih              
Avtorica: Majda Ortan, ing Elektronska knjiga s programom Naravni Qantum Self love Program™; 138 strani Navodilo: besedilo, ki je tekstu obarvano modro in rdeče, vsebuje povezave na dodatne informacije. Na voljo so vam s … Nadaljujte z branjem

VABLJENI K NAROČILU

Delite dalje to objavo! Prejeli ste jo od mene brezplačno, dodajte svoj prispevek tako, da jo delite!

Ortans Natural Quantum Powers e1557579782852 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Ortan’s Natural Quantum Powers ™ : Novice, informacije, rešitve: Zemljina elektromagnetna evolucija in krepitev naše energijske prilagodljivost nanjo: http://cora-agrohomeopathie.com/blog/
category/the-best-life-in-quantum-powers/owers/
PH. Agrohom. Majda Ortan s.p. logo e1557580086513 - Včeraj: Močna sončeva nevihta, izmerjen je Kp indeks 7

Cora agrohomeopathie®: 
 Naši odlični nasveti in naravne, napredne, učinkovite REŠITVE, ki pridejo še kako prav vrtičkarjem, kmetom in vrtnarjem:
  http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/aktualne-novice-clanki/
NOVO: http://cora-
agrohomeopathie.com/blog/category
/
corin-tedenski-
opomnik-za-zeleno-nego-za-
sadno-drevje-za-vrtnine-za-okrasne-rastline/
5/5 - (129 votes)