Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

By | 9 februarja 2018

skupaj vse 736x1024 - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

ZAKAJ ZA VSAKO ZIMO PRIDE POMLAD? Mnogoletno opazovanje Zemlje iz satelitov v vesolju, je seveda potrdilo starodobna vedenja, da naš planet diha. Podobno kot naša pljuča, Zemlja vdihne in izdihne zrak. Ko Zemlja vdihne, se v ozračju povečuje količina kisika in znižuje količina ogljikovega dioksida, ko Zemlja izdihne, se nekoliko poveča raven ogljikovega dioksida. To dihanje Zemlje je razlog, da imamo letne čase. Ob Zemeljskem vdihu, ko se v ozračju veča količina ogljikovega dioksida, nastopita jesen in zima. V obdobju zemeljskega izdiha, nastopi pomlad, za njo pa poletje.

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

1. februar je dan, ko Zemlja prične izdihovati. Pomlad nezadržno prihaja, kljub temu, da nas je v teh dneh še zasnežilo. Med prvimi stvarmi,na katere je v zvezi z novo rastno sezono koristno in potrebno misliti zdaj, so pleveli. Herbicidov seveda ne uporabljamo, saj nam je mar zase, za svoje najdražje, za zemljo, za talnico in za okolje. Tudi za to, da uživamo zdravo, sonaravno pridelano hrano. Za odstranjevanje plevelov med letom porabimo ure in ure, kmetje pa morejo za ročno čiščenje pogosto odšteti znatne denarce. Sonaravne rešitve težav s pleveli so pravilna in smiselna izbira. A je nanjo treba misliti zdaj, kajti z akcijo je spomladi treba pričeti takoj, ko se zemlja ogreje na 5° Celzija, torej preden semena plevelov vzklijejo. Če to fazo zamudite, vas čaka ročno puljenje, (verjetno tudi) boleč križ in več stroškov. Pravi proizvod je Cora agrohomeopathie X7 NaturSTOP – manj enoletnih plevelov. PROIZVOD JE DOVOLJEN TUDI V EKOLOŠKI PRIDELAVI, potrdilo tukaj, pod zaporedno št. 19. Po uporabi NI KARENCE, PRIDELKI SO UŽITNI TUDI NEPOSREDNO PO ŠKROPLJENJU, PRI ŠKROPLJENJU UPORABA OSEBNE ZAŠČITNE OPREME NI POTREBNA. Več informacij o proizvodu je na voljo tukaj.

Za pripravo škropiva uporabite doziranje v koncentraciji 3 ml proizvoda Cora agrohomeopathie X7 NaturSTOP-manj enoletnih plevelov na 1 l vode (za manjše površine), oz. 200 ml na 200 l vode na hektar, pri pripravi pa upoštevajte tudi Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie. Ciljne površine škropite 2 dni zapored, lahko tudi predno obdelate tla za sajenje ali za setev, lahko pa tudi po tem. Pomembno je, da semena plevelov pred škropljenjem ne vzklijejo (zato tla oz. zemljo škropimo takoj, ko temperatura tal doseže 5° Celzija). Na tako škropljenje površine vsaj 5 dni ne sejte ciljnih posevkov, saj škropivo ne deluje selektivno. Lahko pa brez omejitev sadite sadike, na rastoče rastline proizvod nima vpliva. Učinek škropljenja lahko izniči zmrzal, če se to zgodi, je potrebno škropljenje ponoviti takoj, ko temperatura tal doseže 5° Celzija. Ob pravilni in pravočasni uporabi naravnega proizvoda Cora agrohomeopathie X7 NaturSTOP-manj enoletnih plevelov, na škropljenih površinah zraste tudi do 70% manj plevelov. Drugi ciklus škropljenja med rastno sezono opravimo, ko semenski pleveli semenijo, ko njihovo seme odpada na zemljo.

Ker proizvode Cora agrohomeopathie izdelujemo po naročilu za znane kupce, ne čakajte z naročilom na skrajni čas. Naročite zdaj!
Naročila in nakupni pogoji- informacije tukaj.
Vabljeni k naročilu!

 

Več o proizvodih Cora agrohomeopathie: www.cora-agrohomeopathie.com, kontakti: email: coraagro@gmail.com, tel. 070 820 279 – na tej številki vam tudi telefonsko svetujem o proizvodih Cora agrohomeopathie.

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

Že vzgajate lastne sadike paradižnika?

Setev sadik paradižnika opravimo v drugi polovici februarja. Sadike se bodo razvijale cca 70 dni, če jim za to zagotavljamo optimalno temperaturo okoli 25° Celzija. Čas za pikiranje sejančkov nastopi, ko se klični listi postavijo v vodoraven položaj. Ne pozabite na proizvod Cora agrohomeopathie X77 NaturNEGA – paradižnik. Z njim boste krepili vitalnost sadik in s tem posredno tudi njihovo lastno odpornost na škodljivce ter na bolezni. Vitalnejše rastline so odpornejše na škodljivce in na bolezni. Pa tudi lep, zdrav pridelek vam bo zagotovo šel v slast. Z uporabo pričnete, ko imajo sadike vsaj 4 klične liste, ko sadike prično rasti. Dozirate 1 ml na 1 l vode, vse ostalo o pripravi škropiva pa najdete v Splošnih navodilih za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie.

VELIKO VEČ o tem proizvodu najdete tukaj, na str. 512-517.

KAKO PROIZVOD NAROČITI IN KOLIKO STANE? Enostavno do informacije – kliknite tukaj. Enostaven nakup in dostava – dostava s Pošto Slovenije, plačilo po povzetju.

PROIZVOD JE DOVOLJEN TUDI V EKOLOŠKI PRIDELAVI, za potrdilo kliknite tukaj, ta proizvod je pod zaporedno št. 53.

Več o proizvodih Cora agrohomeopathie: www.cora-agrohomeopathie.com, kontakti: email: coraagro@gmail.com, tel. 070 820 279 – na tej številki vam tudi telefonsko svetujem o proizvodih Cora agrohomeopathie. VABLJENI K NAROČILU!

 

VAŠ RECEPT

PRAŽENO KISLO ZELJE

2118baf8 bb69 4ba6 a63f 6d04986def27 - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

Odlična zimska priloga krompirju, fižolu, ajdovim žgancem, ajdovi kaši,(za mesojedce pa tudi k pečenicam in k pečenki), je praženo kislo zelje.

Sestavine:

1/2 kg kislega zelja iz sonaravne pridelave (najboljše je tisto, ki ga kupite od slovenskih kmetov – pridelovalcev)

1 večja čebula iz sonaravne pridelave (odličen je naš, slovenski Ptujski lük),

3 stroke česna iz sonaravne pridelave,

lovorjev list (po možnosti tisti, ki ste si ga ob morju poleti nabrali in ga posušili),

mešanica naravnih začimb z morsko soljo (odlična je naša, groba, naravna sol in Piranskih solin),

žličko sladke paprike

pol žličke mlete kumine

dve jedilni žlici olivnega olja iz sonaravne pridelave ( po možnosti ga kupimo od naših, slovenskih pridelovalcev)

Priprava:

čebulo olupimo, narežemo in jo popražimo na olivnem olju, da ostekleni. Dodamo zelje, ki smo ga pred tem na cedilu na hitro oplaknili z mrzlo vodo, drobno narezan česen, kumino, sladko papriko, lovor in mešanico naravnih začimb z morsko soljo. Med mešanjem zelje na hitro opražimo in ga zalijemo s cca 1-2 dcl vode. Na šibki temperaturi naj rahlo vre vsaj 30 minut. Po potrebi ga zalivamo z malo količino vode, da se ne prijemlje na dno ponve.

Ponudimo ga kot prilogo kuhanemu fižolu, kuhanemu krompirju, pečenicam. Pa dober tek!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

ZANIMIVO JE IZVEDETI VEČ KORISTNEGA!

 

Vse se spreminja. Tudi to, v kar smo prepričani že celo življenje. To, da ima voda tri agregatna stanja – tekoče, trdno in plinasto, vendar ve vsak. Pa veste, da ni tako in da so

ODKRITJE ČETRTE FAZE VODE potrdili tudi nekateri znanstveniki. Tako revolucionarno je, da odpira misterije življenja in se spogleduje s Teslovo trditvijo o prosti energiji, ki je brezplačna in je je dovolj za vse. Berite TUKAJ.

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!
adf072b3 95df 46f6 a485 b072cae14017 - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

Te – še vedno zimske dni lahko koristno preživite tudi z dobro knjigo. Taka, ki vam bo dala za življenje mnogo več, kot pričakujete, je knjiga Simfonija ravnovesja, avtoric Majde Ortan in Miše Pušenjak.

Pogoji naročanja, naročila, cenaTUKAJ.

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

SVEŽA, AKTUALNA PONUDBA SEMINARJEV IN DELAVNIC! Ponudba seminarjev in delavnic Cora agrohomeopathie, kjer izveste to, kar sem o dobrih praksah s proizvodi Cora agrohomeopathie, predavala na madžarski univerzi Sveti Ivan (SZIE v univerzitetnem mestu Gӧdӧllӧ) in na tamkajšnjem inštitutu za kmetijstvo in trajnostni razvoj (Herman Otto Intezet, Budimpešta). Referenčna objava je bila objavljena na uradni spletni strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, dostop na objavo tudi tukaj.

OKVIRNA VSEBINA:

  • Kako se z uporabo slovenske agrohomeopatije Cora agrohomeopathie, lahko izognemo uporabi pesticidov v pridelavi hrane;

  • Kaj je agrohomeopatija, kako povzema naravne rešitve in naravni red, zakaj so tako pridelane rastline odpornejše na bolezni in škodljivce, zakaj je dobro pri uporabi agrohomeopathie upoštevati samooskrbnost in v Sloveniji posegati po slovenskih agrohomeopatskih proizvodih;

  • Zakaj in kakšna je razlika med humano homeopatijo in agrohomeopatijo;

  • Zakaj ne priporočam, da se homeopatska sredstva za humano uporabo koristijo za namene agrohomeopatije, ki je namenjena rastlinam;

  • Kako lahko rastline s krepljeno vitalnostjo, s tako krepljeno lastno imunologijo, podpirajo imunski sistem uživalcev tovrstne hrane;

  • Kakšne so pet-letne dobre prakse z uporabo slovenskih proizvodov Cora agrohomeopathie, v profesionalni kmetijski in vrtnarski pridelavi;

  • In seveda tudi tisto, kar me želite vi vprašati!

Povpraševanja za seminarje in delavnice pošljite na email: coraagro@gmail.com ali me pokličite na telefonsko št. 070 820 279 in prejeli boste odlično ponudbo. S proizvodi Cora agrohomeopathie imamo odlične reference, predstavitvam naših doseženih dobrih praks v profesionalni pridelavi so z velikim zanimanjem prisluhnili tudi na madžarski univerzi Sveti Ivan (SZIE v univerzitetnem mestu Gӧdӧllӧ) in na tamkajšnjem inštitutu za kmetijstvo in trajnostni razvoj (Herman Otto Intezet, Budimpešta). Referenčna objava je bila objavljena na uradni spletni strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, dostop na objavo tudi tukaj.

Seminarji in delavnice so primerni za vrtne centre, društva, šole z eko-vrtovi, Ljudske univerze itd, skratka za vse, ki zanimive, trajnostne, sonaravne, zdrave agro-ekološke rešitve vključujete v svoje vsakdanje življenje. O teh, ki jih izveste na mojih predavanjih, v šolskih sistemih (še ne) učijo, so pa neprecenljive za praktične in dostopne rešitve, ki jih potrebujejo sodoben človek, narava in naš planet! Kontaktirajte me in si čimprej zagotovite svoj termin!

Kontakti: email: coraagro@gmail.com, tel. 070 820 279. VABLJENI K NAROČILU!

f241c413 acbe 46d0 960b 861f1fa0972b - Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se pričenjajo!

Majda Ortan

PH. Agrohom., Agrohomeopatija za rastline in škodljivce, Majda Ortan,s.p.
Ob Meži 30, 2391 Prevalje
GSM: 070 820 279
E-mail:
coraagro@gmail.com
www.cora-agrohomeopathie.com

 

 

Rate this post