Naravni STOP – Vsiljiva invazivka – Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)

By | 3 junija 2019
fig 1 full 1920x794 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Azijska harlekinska polonica ( Harmonia axyridis ) sili tudi na fasade in v domove.
Foto: Peer J.
220px Harmonia axyridis01 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Raznolikost obarvanosti harlekinske polonice ,
vir: Wikipedia

Azijsko harlekinsko polonico ( Harmonia axyridis ), so v Sloveniji prvič opazili leta 2007, danes je že povsod, naše avtohtone pikapolonice pa izginjajo. Vir: Delo – preberite ta članek!

DSC055801 pikapolonica - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Naša avtohtona pikapolonica izginja.
Foto: Blogspot.com

Tako se zgodi, ko kršimo naravni red. Harlekinska polonica je dober primer, ki nam v ušesa kriči, da v iskanju rešitev za težave v vrtičkarstvu, sadjarstvu, v kmetijstvu in vrtnarstvu, torej povsod pri pridelavi hrane in negi rastlin, uporabljajmo sonaravne rešitve, ki povzemajo naravni red. V naravni red spada tudi dejstvo,da iščimo rešitve v domačih ekosistemih. Naravno ni niti biotično varstvo z uvoženimi plenilci, niti EM tehnologije s kulturami mikroorganizmov, ni ne izvirajo iz naših tal, niti ne tuje zemljine, niti ne “čudežne rastline”, ki niso doma v naših ekosistemih. Nič od tega na energijski ravni ni povezano v energijsko ravnovesje naših ekosistemov. Na energijski ravni zbegana narava, prične udejanjati svoj samouravnalni mehanizem in slej kot prej “jih dobimo po glavi”, pa ne le mi…

Torej, preverimo, odkod izvorno prihajajo pripravki, za katere nam zatrjujejo da so “bio”, “eko” itd. Vse to je lahko res, a modro izbiramo, ko ravnamo skladno z naravnim redom. Naši energizirani homeodinamični (tudi agrohomeatski) proizvodi Cora agrohomeopathie®, te pogoje izpolnjujejejo, rešitve pa so zbrane tudi na zelo praktičen način: Napotki za Corino zeleno nego – za vsakogar, Aktualne novice in članki- za vsakogar, Za kmete in za večje vrtičkarje pa tukaj.

Harlekinska polonica (znanstveno ime Harmonia axyridis) je vrstapolonice, izvorno razširjena v Vzhodni Aziji, ki so jo v začetku 20. stoletja pričeli uporabljati za biološki nadzor škodljivih listnih ušikaparjev in drugih škodljivcev v nasadih v Severni Ameriki ter kasneje še v Evropi, danes pa se na teh območjih hitro širi po naravni poti. Ker pri tem izriva avtohtone vrste polonic in drugih plenilcev, jo obravnavamo kot invazivno. Vir: Wikipedia

c63090c10825b9cf2882df2f30d17b2b1382417991 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Leteča sreča” zavzema tudi domove, fasade, povsod jih je polno
Foto: Sobotainfo.com

Harlekinska polonica je izjemno plodna, na leto se njena populacija razširi od 50 do 100 kilometrov daleč. Ličinke so zelo požrešne, ko zmanjka listnih uši, se lotijo vsega, zlasti zaroda drugih žuželk, tudi drugih polonic, na koncu pa se spremenijo celo v kanibale. V krvi jajčec, ličink in odraslih polonic so odkrili številne enocelične parazite mikrosporidije. Domorodne polonice, ki pojedo jajčece ali ličinko harlekinske polonice, poginejo v dveh tednih, kar bi bil lahko glavni vzrok izginjanja domorodnih vrst polonic.

1 s2.0 S1049964418304985 ga1 lrg - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Vir: Interspecific exploitative competition between Harmonia axyridis and other coccinellids is stronger than intraspecific competition
Author links open overlay panel:
TaniaZaviezoaAntonio OnofreSoaresbAudrey A.Grezc
Show more
https://doi.org/10.1016/j.biocontrol.2018.12.008
61320799 1 dr. tomi trilar prirodoslovni muzej - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)
Harlekinska polonica
Foto: dr.Tomi Trilar, Prorodoslovi muzej

Naš proizvod Cora agrohomeopathie B3 NaturSTOP CONTRA škodljivi hrošči, je dober naravni pomočnik tudi v primeru harlekinskih polonic.

VABLJENI K NAROČILU!

Doziranje in način škropljenja:

  • Ljubiteljska pridelava, uporaba nahrbtnih ročnih škropilnic: 3 ml na 1 l vode. Škropiti dva dni zapored, s še eno ponovitvijo čez cca 14 dni (skupaj 3 x, to je en ciklus škropljenja).
  • Uporaba v kmetijski pridelavi – zelenjadarstvo in poljedelstvo: 200 ml na 200 l vode na ha. Način škropljenja: čimbolj fino škropljenje, meglenje – po rastlinah in po tleh. Z ustrezno nastavitvijo šob in z ustrezno hitrostjo pomika, lahko dosežemo porabo 200 l vode na ha, kar zadošča.

Pri pripravi škropiva, škropljenju in hrambi proizvoda, je potrebno upoštevati tudi Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie®, ki jih prilagamo proizvodom. Ostali spremni dokumenti so vam na voljo tudi pod povezami v razdelku Komercialni podatki in naročanje.

4 ure po škropljenju naj ne dežuje. Po tem dež učinkov škropljenja ne izpira več.

Katero pakiranje proizvodov Cora agrohomeopathie® je pravo za vas in o priporočenem ciklusu škopljenj: odgovor je pod to povezavo.

Komercialni podatki in naročanje:

Cenik proizvodov
Naročila, pogoji nakupa
Katalog proizvodov
Brez karence (vaši pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju)
Dovoljeno v eko pridelavi

Splošna specifikacijska lista za proizvode Cora agrohomeopathie®

Varnostni list za 43% etanol m/m,  ki je nosilni medij energiziranih rastlinsko mineralnih učinkovin naravnega izvora
Splošni pogoji 

KONTAKTI:

Ph. Agrohom., Ing. Majda Ortan, s.p., Ob Meži 30, 2391 Prevalje, Email: coraagro@gmail.com, tel.: 070 820 279, www.cora-agrohomeopathie.comEN web site

VABLJENI K NAROČILU!

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 4 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)

POVEZANE TEME: 

VABLJENI K NAROČILU!

Za ostale nasvete za težave v pridelavi in negi rastlin, ki jih želite reševati sonaravno ali za več informacij  – pokličite me za nasvet in izvedeli boste, kako vam lahko pri tem odlično pomagajo proizvodi Cora agrohomeopathie®! Pokličite tel. št. 070 820 279 ali pišite na coraagro@gmail.com. S proizvodi Cora agrohomeopathie® izberete dobro sonaravno rešitev!

DELITE TO SPOROČILO!

PH. Agrohom. Majda Ortan s.p. logo e1557580086513 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)

Cora agrohomeopathie®: 
 Naši odlični nasveti in naravne, napredne, učinkovite REŠITVE, ki pridejo še kako prav vrtičkarjem, kmetom in vrtnarjem:
  http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/aktualne-novice-clanki/
NOVO: http://cora-
agrohomeopathie.com/blog/category
/
corin-tedenski-
opomnik-za-zeleno-nego-za-
sadno-drevje-za-vrtnine-za-okrasne-rastline/
Ortans Natural Quantum Powers 1 e1557579866252 - Naravni STOP - Vsiljiva invazivka - Harlekinska polonica (Harmonia axyridis)

Ortan’s Natural Quantum Powers ™ : Novice, informacije, rešitve: Zemljina elektromagnetna evolucija in krepitev naše energijske prilagodljivost nanjo: http://cora-agrohomeopathie.com/blog/
category/the-best-life-in-quantum-powers/owers/

5/5 - (45 votes)