Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi – v pisarniških in v proizvodnih prostorih, …). ZAKAJ IN KAKO!

By | 2 decembra 2020

Kompleksne rešitve so kot sestavljanke – gradijo se po korakih. Če manjka le ena “puzla”, ni cele slike!

iStock 000012830220XSmall Puzzle manjkajoči košček puzla - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
Vir fotografije: splet, Helpstere.de

Z rezultati raziskovanja novega je tudi tako. Zato je situacija UČINKOVITEGA OBVLADOVANJA novega virusa SARS – CoV – 2 / COVID 19 večji izziv, kot smo morda na začetku menili.

To, da se virus SARS – CoV – 2 / COVID 19 širi z dotiki ter s kužnimi kapljicami, ki nastajajo pri kihanju ter / ali kašljanju okuženih oseb, vemo bolj kot ne od začetka signifikantnega širjenja okužb s tem virusom. To, da se virus SARS – CoV – 2 / COVID 19 po zraku virus širi tudi aerosolno, z izdihanim zrakom okuženih oseb (ob izdihavanju, govorjenju, petju, kričanju,…), pa so znanstveniki iz vsega sveta odkrivali in odkrili kasneje. Med njimi so bili tudi slovenski znanstveniki.

113295149 airborne transmission 640 3x nc 1045x1024 - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
Aerosolni delci v zraku, s katerimi se po zraku širi virus SARS – CoV – 2 / COVID 19, v premeru merijo 5 mikronov ali manj, po zraku potujejo 10 m ali dlje in se v zraku lahko zadržijo tudi po več ur.

To v bistvu pomeni, da smo možnostim tovrstnih okužb lahko izpostavljeni tudi v zaprtih prostorih, tudi doma, tudi v službi oz. v vseh vrstah zaprtih prostorov, kjer se nahaja več ljudi in je med njimi kak prenašalec virusa SARS – CoV – 2 / COVID 19.

KAJ PRAVIJO O TEM SLOVENSKI ZNANSTVENIKI? V članku z naslovom “Virus v aerosolu je nevaren več ur“, avtorjev Matej Kanduč, Anže Božič, Inštitut Jožef Štefan, lahko beremo naslednje:

Citirana vsebina:

Aerosolu se je težko načrtno izogniti, saj ga ne vidimo in ne vonjamo. Pomaga nam morda analogija s cigaretnim dimom, ki je prav tako vrsta aerosola. Kako vdihniti čim manj dima, če vsi okrog nas kadijo? Na dovolj veliki razdalji od njih dima ne bomo zaznali nemudoma, sčasoma pa bo vendarle preplavil ves prostor. To pomeni, da v nezračenem, zaprtem prostoru pravzaprav ni varne razdalje, možnost okužbe z aerosolom pa zmanjšamo tako, da se čim manj zadržujemo v zaprtih prostorih z drugimi ljudmi, da prostore čim bolj zračimo in da v njih nosimo obrazno masko.

V nezračenem, zaprtem prostoru ni varne razdalje, zato se tam zadržujmo čim manj in nosimo masko.

Ideja širjenja okužb prek aerosola ni nova in znano je, da se tako prenaša več bolezni, tudi ošpice, norice in tuberkuloza. Razlog, da se kljub vsemu relativno malo patogenov širi na tak način, tiči v tem, da je notranjost aerosola biološko praviloma zelo negostoljubno okolje – izsušeno, natrpano z biološkim materialom in dovzet­no za zunanje vplive, zato večina virusov in bakterij, ujetih v njem, ne preživi prav dolgo. Vse to je na začetku pandemije covida-19 vodilo k zmotnemu prepričanju celo nekaterih uglednih zdravstvenih ustanov, da virus sars-cov-2 v aero­solu ne preživi dovolj dolgo, da bi širjenje po zraku predstavljalo pomemben način prenašanja okužbe. Trdnih dokazov, da virus preživi v aerosolu, pa se je doslej nabralo več kot dovolj, tako da je treba pri preprečevanju širjenja okužb v zakup vzeti tudi ta način prenosa.

825910.width 660 - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
Vir slike: Delo po viru IJS

Poznavanje narave respiratornih kapljic nam omogoča, da lažje razumemo, kako obrazne maske pripomorejo k preprečevanju širjenja okužb. Izdihane kapljice so zelo različnih velikosti, in večje kot so, lažje se ustavijo tudi v preprosti tkanini. Maske iz blaga in druga preprosta obrazna pokrivala zato zelo dobro ustavljajo večje in srednje velike kapljice, ki so tudi najnevarnejše za kapljično okužbo v neposredni bližini okuženega. Vendar lahko del manjših kapljic – aerosola – vseeno uide skozi običajne maske, delno tudi zato, ker se ponavadi ne prilegajo tesno obrazu. Aerosol se nato v zraku hitro izsuši in še dodatno zmanjša, zaradi česar se pri vdihavanju še težje ujame v masko.” / Konec citata, vir: Delo, spletna izdaja: VIRUS JE V AEROSOLU VAREN VEČ UR; avtorja: Matej Kanduč, Anže Božič, Inštitut Jožef Štefan

SPOŠTOVANJE VLADNIH UKREPOV V ČASU PANDEMIJ IN EPIDEMIJ JE OBVEZNO, DRUŽBENO ODGOVORNO! LAHKO PA JIH TUDI PROSTOVOLJNO IN SAMOINICIATIVNO DOPOLNIMO.

ZA PROAKTIVNO DELOVANJE, KI JE PRAVILNO IN UČINKOVITO, JE DOBRO NAREDITI KORAK VEČ V PRAVO SMER Z DOBRO REŠITVIJO.

Če se zgledujemo po najbolj kompleksnem sistemu – torej po Naravi, lahko spoznamo, da so njene rešitve GENIALNE! Dandanes je čudno, a vendarle res, da je odkrivanje resničnih naravnih rešitev mnogokrat GENIALNO. Čeprav je dejstvo, da naravnih rešitev v resnici ni mogoče na novo “izumiti”, lahko pa jih povzamemo. Zato, ker delujejo v neskončnem sistemu veličastne naravne homeostaze, so dobro povzete primerni deli v naboru doprinosa proaktivnih rešitev za preventivo pri obvladovanju širjenja virusov.

zelena cona - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
Poznate primere, ko je rešitev, navidezno lahka, kot drobno peresce, uravnotežila težo težkega problema / težave / izziva in PREPREČILA RAZPAD sistema, pa najsi bo na področju zdravja ali ekonomije – posla, ali na katerem-koli področju ŽivljenjaČe oz. ko človek zamenja zorni kot svoje običajne (priučene) naravnanosti, se številni takšni primeri pojavijo v njegovem spominu in / ali v novih življenjskih izkušnjah. Iz svojih lastnih izkušenj vem, da je (zame) ključen ključ naravnanost na Naravni Red / Naravne Rešitve. TAKO V ŽIVLJENJU (primer lahko najdete pod to povezavo), KOT TUDI V POSLU, ( en tak primer lahko spoznate pod to povezavo).

POSKRBETI JE VSEKAKOR BOLJE, KOT SKRBETI V NEDOGLED

Tak pristop je boljši za vsakega posameznika, seveda pa tudi za posel, za podjetja, za revitalizacijo in / ali za tako potrebno preventivo, da pridemo iz teh »Corona situacij« v kondiciji, ki omogoča pot naprej.

Da posameznikom in podjetjem nekoliko olajšamo dopolnjeno skrbnost v zaprtih prostorih, vas po tej poti seznanjam z naslednjo ponudbo:

PONUDBA ZA PRAVNE OSEBE(za podjetja, za organizacije, za vse druge oblike pravnih oseb), vam je na voljo POD TO POVEZAVO. Vabljeni k naročilu!

Več informacij o ponudniku je na voljo pod to povezavo!

PONUDBA ZA FIZIČNE OSEBE vam je na voljo POD TO POVEZAVO. Vabljeni k naročilu!

Več informacij o ponudniku je na voljo pod to povezavo!

Proizvod Naravni Čisti ASTM je bil dan na trg takoj, ko je bil nared za to. Zato, ker je zdaj zagotovo potreben – v zasebnih zaprtih prostorih (doma), v zaprtih poslovnih prostorih, v zaprtih proizvodnih prostorih, v zaprtih javnih prostorih itd.

Slika s piktogramom Naravni %C4%8Cisti As TM predstavitev proizvoda in za nalepko - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
Slika4 Ortans Naravna ZELI%C5%A1%C4%8Dnica - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!

PROIZVODI, izdelani v mojem poslovnem subjektu združujejo profesionalnost, znanje in vedenje, talente in strast pri njihovem razvoju, izdelavi, trženju in prodaji. Več o tem lahko berete pod to povezavo!

VABLJENI K NAROČILU!

Majda Ortan, ing. kemijske tehnologije

Slika1 - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
NATURALLY BIO QUANTUMBIOSTIMULANTS - Obvladovanje širjenja Covid 19: ZA dodatno, samoiniciativno preventivo & proaktivnost v zaprtih prostorih (doma IN v službi - v pisarniških in v proizvodnih prostorih, ...). ZAKAJ IN KAKO!
ENSI (VSEBINI angleške in slovenske spletne strani STA RAZLIČNI!).

Ph. Agrohom., Ing. Majda Ortan s.p.,  Šmiklavž 26, Šmiklavž, 2380 Slovenj Gradec                

KONTAKTI:

Tel.: 070 820 279;   

Email: ortans.cisti.as                                   Email: ortans.naravna.zeliscnica@gmail.com  Email: coraagro@gmail.com Email direktorice: ortan.m@gmail.com

                               FB: @Ortan’s.Naravna.ZELIščnica 

Naše ostale objave na temo proaktivnih aktivnosti za obvladovanje širjenja Covid 19:

Sestrske spletne strani: 

EN web site. Slovenska spletna stran. (Vsebine na obeh spletnih straneh so različne.)

AKTUALNE NOVICE IN ČLANKI,

E – LIBRARY

Facebook .

LinkedIn

5/5 - (1001 votes)