Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii – Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

By | 3 julija 2018
slika plodova vinska mušica 1 - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

Plodova vinska mušica- Drosophila suzukii – proizvod Cora agrohomeopathie X104 NaturSTOP_CONTRA Drosophila suzukii, je slovenski sonaraven proizvod BREZ KARENCE, s katerim imajo dobre izkušnje že vse številnejši pridelovalci – sadjarji, pridelovalci jagodičevja in hobi pridelovalci.

OSREDNJA TEMA TEH NOVIC:

PLODOVA VINSKA MUŠICA – Drosophila suzukii, izvira iz Azije in k nam je pred leti zašla z globalizacijskimi apetiti ozkogledih trgovcev.

Rdečeočka me spominja na jezen, žareče pohoten pohlep, ki mu je narava prekrižala nenaravne načrte.

Loti se vseh vrst zorečega in zrelega sadja in jagodičevja z mehkimi kožicami, samička z ostro leglico prebode lupino in vanjo spusti jajčeca. To je to. Kajti iz teh jajčec se zelo hitro izležejo njene ličinke, ki sadeže znotraj spreminjajo v gnilo kašo. Lovijo jih v vabne pasti iz kisa in sladkorja, ki pa prej, kot za možno preprečitev napadov rdečeoke plodove vinske mušice, služijo za detekcijo njene prisotnosti in za tolažbo, da smo nekaj le naredili… Vendar, koliko sadežev prebode in s svojimi jajčeci napolni samička, predno se ujame v  vabo, v past? Kdo ve, sadje pa gnije… Še ena stvar je, ki jo je treba vedeti – napadeno gnijoče sadje, ki odpada, omogoči, da se plodova vinska mušica zabubi v tleh in tako jo dobimo v nasad. Ne le za to leto, tudi za naprej… Sadjarji in pridelovalci jagodičevja so v težavah, kajti zorečega sadja zaradi karenčnega obdobja ni dovoljeno škropiti s čimerkoli. V kaši so tudi trgovci, ki kupijo na oko zdravo sadje, čez par dni pa imajo v skladiščih gnilo brozgo…

Že par let nazaj smo v mojem podjetju (zaenkrat le) slovenskemu trgu ponudili moj sonaraven proizvod brez karence Cora agrohomeopathie X104 NaturSTOP-CONTRA Drosophila suzukii, ki je dal odlične rezultate tako pri spremljanem preskusu delovanja proizvoda v realnih razmerah (leta 2015, v sodelovanju z Iztokom Janežičem, specialistom sadjarstva), kot tudi ves čas od takrat v uporabi pri vse številnejših kupcih, tako v profesionalni kmetijski pridelavi – pri kmetih, kot v ljubiteljski pridelavi. (Edina meni znana izjema se je po moji vednosti pojavila v ekstremnih razmerah (sadna gniloba+pokanje češenj+deževno vreme), za povrh pa je bil v bližini tudi transformator (stalni viri EM sevanja).Tisti nasad je bil “živa vaba” in v tistih razmerah je bilo škropljenje zagotovo prepozno opravljeno, da bi preventivni učinki krepitve češenj napram plodovi vinski mušici preventivno premagali pritisk teh škodljivcev v ekstremnih pogojih, ki so jim bili več kot naklonjeni. Očitno so bile češnje tudi premalo odporne na sadno gnilobo).                              

Številni zadovoljni uporabniki proizvoda Cora agrohomeopathie X104 NaturSTOP-CONTRA Drosophila suzukii,  so z njegovim delovanjem zadovoljni – seveda pa mora biti uporaba pravilna in pravočasna.

Priporočena je že preventivna uporaba!

VABLJENI K NAROČILU!

plodova vinska musica - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

Ličinke plodove vinske mušice sadje in jagodičevje že v par dneh spremenijo v gnijočo kašo

REŠITEV – krepljena lastna obramba sadnih dreves in jagodičevja  – preventivna krepitev sadnih dreves in jagodičevja, tudi vinogradov, na plodovo vinsko mušico z naravnim proizvodom brez karence, ki je dovoljen tudi v ekološki pridelaviCora agrohomeopathie X104 NaturSTOP-CONTRA Drosophilia suzukii.

Kot pišem že v predhodnem tekstu: Izkušnje s proizvodom so dobre, rezultati preliminarnih preskusov učinkovitosti proizvoda v pogojih realne pridelave češenj so bili opravljeni leta 2015, v sodelovanju s specialistom sadjarstva – Iztokom Janežičem in so bili zelo dobri. Ker gre za proizvod povsem brez karence, ocenjujemo, da je to dragocena pomoč sadjarjem, vinogradnikom in ljubiteljskim pridelovalcem.  Ne čakajte, ukrepajte že preventivno, v času, ko vam zori sadje z mehkimi lupinami in jagodičevje in  ko so pogoji za množitev plodove vinske mušice ugodni! Ker je škoda, ki jo povzroči plodova vinska mušica bliskovita, enormna, je tudi preventiva modra in smiselna!   

 Priporočamo že preventivno uporabo!

Pri pripravi škropiva, škropljenju in hrambi proizvoda, je potrebno upoštevati tudi Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie®, ki jih prilagamo proizvodom. Ostali spremni dokumenti so vam na voljo tudi pod povezami v razdelku Komercialni podatki in naročanje.

DOZIRANJE IN NAČIN ŠKROPLJENJA:

  • Ljubiteljska pridelava, uporaba nahrbtnih ročnih škropilnic: 3 ml na 1 l vode. Škropiti dva dni zapored, s še eno ponovitvijo čez cca 14 dni (skupaj 3 x, to je en ciklus škropljenja).
  • Uporaba v kmetijski pridelavi – sadjarstvo, jagodičarstvo, vinogradništvo: 200 ml na 200 l vode na ha. Način škropljenja: čimbolj fino škropljenje, meglenje  rastlinah in po tleh, v sadjarstvu po celih krošnjah dreves in tudi pod njimi). Z ustrezno nastavitvijo šob in z ustrezno hitrostjo pomika, lahko dosežemo porabo 200 l vode na ha, kar zadošča.
  • ***Glede ciklusa škropljenja, ki je opisan zgoraj: V kolikor traja obiranje sadja več kot 14 dno po prvem škropljenju, obvezno naredite cel ciklus škropljenja, kot je opisano pod zgoraj. V kolikor je obiranje končano prej, pa škropite le dva dni zapored.

Pri pripravi škropiva, škropljenju in hrambi proizvoda, je potrebno upoštevati tudi Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie®, ki jih prilagamo proizvodom. Ostali spremni dokumenti so vam na voljo tudi pod povezami v razdelku Komercialni podatki in naročanje.
4 ure po škropljenju naj ne dežuje. Po tem dež učinkov škropljenja ne izpira več.

Katero pakiranje proizvodov Cora agrohomeopathie® je pravo za vas in o priporočenem ciklusu škopljenj: odgovor je pod to povezavo.

KOMERCIALNI PODATKI IN NAROČANJE:

Cenik proizvodov
Naročila, pogoji nakupa
Katalog proizvodov
Brez karence (vaši pridelki so užitni tudi neposredno po škropljenju)
Dovoljeno v eko pridelavi (  Klik na potrdilo ) 

Splošna navodila za uporabo proizvodov Cora agrohomeopathie®
Splošna specifikacijska lista za proizvode Cora agrohomeopathie® Varnostni list za 43% etanol m/m,  ki je nosilni medij energiziranih rastlinsko mineralnih učinkovin naravnega izvora

Proizvajalčeva izjava o garanciji za proizvode Cora agrohomeopathie® Splošni pogoji 

Več informacij: www.cora-agrohomeopathie.com, zlasti na spodnjih povezavah, kjer se lahko informirate tudi o tem, da nudimo odlične, lastno razvite, 100% slovenske sonaravne rešitve, za večino tega, kar na področju krepitve vitalnosti (in preko nje) tudi krepitve lastne odpornosti rastlin, potrebujete v kmetijski, vrtičkarski, vrtnarski pridelavi.

VABLJENI K NAROČILU! 

cora 150x150 - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

NAŠA PONUDBA JE CELOVITA, NA SLOVENSKEM TRGU JE PRISOTNA ŽE SEDEM LET! POIŠČITE POD SPODNJIMI POVEZAVAMI, KAR POTREBUJETE. Vabljeni k naročilu!

KORISTNE POVEZAVE IN BLIŽNJICE:

Nekaj utrinkov iz predavanj na tujih inštitucijah znanja

Objava iz spletne revije KGZS – Zelena dežela: “Mnoge dobre izkušnje uporabnikov in rezultati preliminarnih pridelovalnih poskusov potrjujejo velik potencial uporabe pripravkov v vseh načinih rastlinske pridelave. “

VABLJENI K NAROČILU!

KONTAKTI:

Ph. Agrohom., Ing. Majda Ortan, s.p., Ob Meži 30, 2391 Prevalje, Email: coraagro@gmail.com, tel.: 070 820 279, www.cora-agrohomeopathie.comEN web site

VABLJENI K NAROČILU!

Proizvodi Cora agrohomeopathie ® so prepoznavni po svojem logotipu:

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 3 - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

NOVO: Aktualni Corin Vodič za Corino zeleno nego – za sadno drevje, za vrtnine, za okrasne rastline, pod to povezavo. Da zlahka najdete ustrezno rešitev, ki jo iščete, kliknite tukaj.

97d7b9d5 df6d 48fe a030 798452d7d92b 3 - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja

POVEZANE TEME: 

  • Kako so pridelane slovenske sonaravne jagode? Tudi vi jih lahko tako pridelate z našimi proizvodi Cora agrohomeopathie.
  • Kako v tem spomladanskem  času krepiti koščičarje (breskve, marelice, slive, češnje, nektarinke)? Informacije so pod to povezavo.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Kako pridelati naravne, odlične češnje, ki si zaslužijo tudi boljšo ceno? To naj izve vsak, ki ima posajeno kako češnjo ali višnjo, zlasti pa vsak, ki prideluje češnje v kmetijski pridelavi. Informacije so na pod to povezavo. Celovit pridelovalni program za pridelavo takih češenj, je nastal iz praktičnih izkušenj, v sodelovanju s specialistom sadjarstva Iztokom Janežičem. Iz tega programa izberete, kar potrebujete! Čas pojavnosti škodljivcev (v programu je standarden, doslej veljaven): sledite aktualnim razmeram, zaradi sprememb vremena in klime, se čas pojavljanja škodljivcev spreminja.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Kako v tem spomladanskem  času krepiti jablaneInformacije so pod to povezavo.Čas pojavnosti škodljivcev (v programu je standarden, doslej veljaven): sledite aktualnim razmeram, zaradi sprememb vremena in klime, se čas pojavljanja škodljivcev spreminja.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Kompleten pridelovalni program za pridelavo jagod s proizvodi Cora agrohomeopathie®, na voljo je pod to povezavo. Nastal je iz praktičnih izkušenj, v sodelovanju s specialistom sadjarstva Iztokom Janežičem. Iz programa izberete, kar potrebujete! Čas pojavnosti škodljivcev (v programu je standarden, doslej veljaven): sledite aktualnim razmeram, zaradi sprememb vremena in klime, se čas pojavljanja škodljivcev spreminja.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Naše rešitve – pomagajo se izogniti pogostim težavam v nasadih (srnjad, voluharji, stres rastlin v zvezi s pozebo, točo, sušo in vročino, tudi krepitev dreves po sajenju).Informacije so pod to povezavo.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Pridelovalni program vseh vrst zelenjave / zelenjadnic s proizvodi
    Cora agrohomeopathie® , na voljo je pod to povezavo, izberete, kar potrebujete. Čas pojavnosti škodljivcev (v programu je standarden, doslej veljaven): sledite aktualnim razmeram, zaradi sprememb vremena in klime, se čas pojavljanja škodljivcev spreminja.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Kako pridelati hrano letos in v naslednjih letih?   Zemljin pulz je ponorel, njen magnetni ščit pa je po mnenju nekaterih znanstvenikov vse šibkejši. Informacije so pod to povezavo,  še več jih lahko preberete tukaj.
  • Spomladanska in celoletna krepitev sobnih, vrtnih in balkonskih rož s proizvodi Cora agrohomeopathie®. Informacije so pod to povezavo.
    VABLJENI K NAROČILU!
  • Corine aktualne novice in članki: 
  • iz področja rastlinske pridelave;
  • iz področja spreminjanja geo-elektromagnetnih Zemljinih frekvenc, Zemljinega pulza (Schummanove resonance). (Ortan’s Natural Quantum Powers ™ )

Za ostale nasvete za težave v pridelavi in negi rastlin, ki jih želite reševati sonaravno oz. po potrebi za več informacij   – pokličite me za nasvet in izvedeli boste, kako vam lahko pri tem odlično pomagajo proizvodi za nego in krepitev rastlin Cora agrohomeopathie®! Pokličite tel. št. 070 820 279 ali pišite na coraagro@gmail.com. S proizvodi Cora agrohomeopathie® izberete dobro sonaravno rešitev!

DELITE TO SPOROČILO!

PH. Agrohom. Majda Ortan s.p. logo 3 - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja
 
VRTNARIŠ ALI KMETUJEŠ TAKO DA TI JE MAR ZDRAVJE LJUDI IN OKOLJA www.cora agrohomeopathie.com  - Tudi za to imamo sonaravno rešitev: Drosophilia suzukii - Rdečeoka plodova vinska mušica, ki vam lahko uniči pridelek sadja in jagodičevja
Ph. agrohom., ing. Majda Ortan, sp, Šmiklavž 26, Šmiklavž, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija / EU
KONTAKTI:
Tel.: 070 820 279
Email: coraagro@gmail.com


KAKO NAROČITI NAŠE PROIZVODE


KORISTNE INFORMACIJE za vse pridelovalce – vrtičkarje, kmete, vrtnarje:
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni – v njem najdete 
večino za ta čas potrebnih in aktualnih rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, 
vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
AKTUALNE NOVICE in ČLANKI
Slovenska spletna stran
Angleška spletna stran
Facebook
LinkedIn
E LIBRARY
 NEKATERA OZADJA POTREBNIH SPREMEMB V PRIDELAVI HRANE za ljudi in KRME za živali 
5/5 - (4500 votes)