ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!

By | 4 oktobra 2021
NARAVNO PREPREČITE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ciprese okrasne smreke lovorikovci pušpan 1 - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Začelo se je že pred leti, “po malem”, le tu in tam. A je z leti postalo razširjeno, pogosto, grdo, če že ne grozljivo.
Sušenje živih mej po Sloveniji je dobilo široke razsežnosti. Se tako dogaja tudi vašim, se bojite, da bi se jim zgodilo tako? BERITE DALJE, PRESKUŠENO DOBRE NARAVNE REŠITE POVSEM BREZ KARENCE SO NA DOSEGU ROKE, PA ŠE 100% SLOVENSKE SO!

To, da se po Sloveniji kar množično sušijo žive meje, ni nič novega. Težave s sušenjem živih mej ne izbirajo: prizadenejo javne površine, parke, okolice turističnih objektov in seveda tudi lastnike, ki so žive meje nasadili s ciljem stvaritve zelenih pregrad, za katerimi lahko uživajo domačo zasebnost. Kar nekaj let smo že priča njihovemu množičnemu propadanju, če zanje seveda vmes ustrezno ne poskrbimo. Ciprese se sušijo zaradi hroščka južni brinov krasnik in njegovih ličink. Okrasne smreke in žive meje iz smrek se sušijo zaradi smrekovega lubadarja. Pušpan propada (oz. je že mnogokje propadel) zaradi pušpanove vešče in pušpanovega ožiga. Lovorikovci se sušijo zaradi listne luknjičavosti lovorikovcev, zaradi pepelaste plesni, pa tudi zaradi rilčkarjev, ki jih obžirajo.

Pušpanova vešča pušpanov ožig Foto arhiv Majda Ortan ing. iz Arboretuma Volčji Potok Naravna rešitev www.cora agrohomeopathie.com Aktualne novice in članki - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Pušpan (Arboretum Volčji Potok), na fotografiji zgoraj: uničen od pušpanove vešče in pušpanovega ožiga; spodaj: po uporabi te naše naravne rešitve. REZULTATI PREVERJANJA UČINKOVITOSTI te naše naravne rešitve. Vir fotografije: Foto arhiv: Majda Ortan ing. NARAVNA REŠITEV ZA PUŠPANE, www.cora-agrohomeopathie.com-> Aktualne novice in članki
Južni brinov krasnik in propadanje cipres Naravne rešitve www.cora agrohomeopathie.com Aktualne novice in članki - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Južni brinov krasnik in propadanje cipres – Naravne rešitve www.cora-agrohomeopathie.com -> Aktualne novice in članki
Sušenje okrasnih smrek v živi meji Foto arhiv Majde Ortan ing. www.cora agrohomeopathie.com Aktualne novice in članki - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Sušenje žive meje iz okrasnih smrek – NARAVNE REŠITVE www.cora-agrohomeopathie.com -> Aktualne novice in članki
smrekov lubadar. Vir fotografije Gozdis.si  - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Smrekov lubadar, Fotografija: FB. NARAVNE REŠITVE PRED SUŠENJEM OKRASNIH SMREK ZARADI LUBADARJA www.cora-agrohomeopathie.com -> Aktualne novice in članki
laurel3300x30023 Listna liknjičavost lov orikovcev Vir Slike OSU Extention service Oregon State Univerzity - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Listna luknjičavost lovorikovcev, ob straneh so listi poškodovani zaradi ričkarjev Vir fotografije: OSU Extention Service – Oregon state University;
NARAVNA REŠITEV www.cora-agrohomeopathie.com -> Aktualne novice in članki
image - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!
Brazdasti trsni rilčkar; Vir fotografije: FB
www.cora-agrohomeopathie.com -> Aktualne novice in članki

Preprečite sušenje svoje žive meje in okrasnega grmičevja! KDAJ? NAJBOLJE TAKOJ, KO TAK POJAV PRVIČ OPAZITE. ŠE BOLJE JE TO NAREDITI POVSEM PREVENTIVNO.

PREVENTIVO JE SMISELNO OPRAVITI SPOMLADI, KO VEGETACIJA PRIČENJA, PRI CIPRESAH JE POMEMBNO, DA NE ZAMUDIMO ČASA, KO HROŠČEK JUŽNI BRIVOV KRASNIK PRIČENJA SVOJ LET ( to je povezano s temperaturami, v Sloveniji je bil to meseca maja, kadar pomlad hiti pa tudi aprila).

A ZAKAJ BI TO DELALI TUDI JESENI, KO VEGETACIJA PRENEHA?

Ravno zato, ker v se tem času vegetacija ustavlja, ima rastlina v tem času kar dobre pogoje, da se s krepitvijo svojega lastnega imunskega sistema z našimi naravnimi agrohomeodinamičnimi, agrohomeopatskimi proizvodi, lahko sama odzove na morebitne škodljivce in / ali bolezni – tako kot je to v Naravi določeno z Naravnim redom (mimogrede: spomladi bo tako močnejša startala naslednjo rastno sezono. Kljub temu priporočam vsaj en ciklus škropljenja opraviti tudi spomladi, naprej pa le še po potrebi). Torej, opravka imamo s slabo vitalnostjo tal in rastlin, ki se napram številnim boleznim in škodljivcem ne znajdejo več, kot nekoč. Njihova stopnja njihove lastne (ne)vitalnosti je pa vzrok za to, ostalo so posledice.

SAMO USTREZNO VITALNE RASTLINE SO SAME DOVOLJ ODPORNE NA BOLEZNI IN ŠKODLJIVCE! To stanje zadosti okrepljene lastne vitalnosti rastlin je treba znova doseči. KAKO?  Predlagam, da na naraven način, z dobrimi učinki, ki so jih v zadnjih devetih letih spoznali številni uporabniki naših proizvodov – rešitve so opisane pod spodnjimi povezavami, VSI PRIPOROČENI PROIZVODI SO POVSEM BREZ KARENCE: 

– Tako boste ciprese NARAVNO obvarovali pred sušenjem zaradi južnega brinovega krasnika in njegovih ličink,

– okrasne smreke boste tako NARAVNO obvarovali pred lubadarji,

– lovorikovce boste tako NARAVNO obvarovali pred listno luknjičavostjo ter pred pepelasto plesnijo,

– pušpan boste tako NARAVNO obvarovali pred pušpanovo veščo in pušpanovim ožigom.

INFORMACIJE O PROIZVODIH, O CENAH, O NAROČILNIH POGOJIH, SO POD ZGORNJIMI POVEZAVAMI! VABLJENI K NAROČILU!

VRTNARI%C5%A0 ALI KMETUJE%C5%A0 TAKO DA TI JE MAR ZDRAVJE LJUDI IN OKOLJA www.cora agrohomeopathie.com  1 - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!

KORISTNE POVEZAVE IN BLIŽNJICE:
Splošni aktualni VODNIK ZA ENOSTAVNO IZBIRO PROIZVODOV Cora agrohomeopathie® za Corino zeleno nego – od spomladi do jeseni– v njem najdete večino rešitev za rastline in tla – za vrtnarjenje, za kmetijstvo, zelenjadarstvo, jagodičarstvo, sadjarstvo, vinogradništvo, poljedelstvo, pa tudi za okrasne rastline. Za ljubiteljsko uporabo IN ZA PROFESIONALNO UPORABO v KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU.
Celoviti pridelovalni programi s proizvodi Cora agrohomeopathie® (izberete in naročite, kar potrebujete); primerni so za kmete (zelenjadarstvo, poljščine, sadjarstvo, vinogradništvo, vrtičkarje in vrtnarje)
Nekaj izpostavljenih izkušenj uporabnikov: kmetijstvo, hortikultura
Referenčna objava KGZS (Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije), v njihovi spletni reviji Zelena dežela
Slovenska spletna stran,
Aktualne novice in članki,
Angleška spletna stran
(vsebine na SI in EN spletni strani so različne),
Facebook,
LinkedIn,
O ozadju sprememb, ki nam narekujejo tudi drugačno pridelavo hrane,
Our e – Library
O NEKATRIH NAŠIH MEDNARODNIH USPEHIH V NEKATERIH MEDNARODNIH PROJEKTIH
Corine e-novice (nanje se naročiš, ko izpolniš prijavno okence na spletni straniPrijavno okence je v desnem stolpcu!

image 1 - ZAKAJ JE DOBRO, DA PREPREČUJETE SUŠENJE ŽIVIH MEJ ter KDAJ in KAKO lahko TO STORITE!

Ph. agrohom., ing. Majda Ortan, sp, Šmiklavž 26, Šmiklavž, 2380 Slovenj Gradec,
Slovenija / EU
Tel.: 070 820 279, tujina/abroad: 0386 (0)70 820 279
Email: coraagro@gmail.com
www.cora-agrohomeopathie.com
5/5 - (3400 votes)