Naravna obramba – rešitev težav pred orehovo muho

By | 7 avgusta 2018

theblackwalnut - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Česa si želimo, ko nam vročina kuri?

Vode (najboljše tiste hladne, iz tolmuna, potočka, čiste reke) in sence (najbolje tiste zelene sence, ki jo daje prijazno drevo). 

Nič lažjega, oboje je dostopno in brezplačno.

Ne eno, ne drugo, morda ne bo več tako samoumevno.

Oreh je čudovito, veličastno drevo, ki daje najboljšo senco  

V Sloveniji ima naravne danosti za rast, uspeva od morske obale do notranjosti, do nadmorske višine 1000 m.

Orehovo jedrce ima samo po sebi zgovorno obliko:

images 1 150x150 - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muhoorah mozak 300x144 - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Vedno krepi »mozeg« – ko delamo, ali ko pošljemo “možgane na pašo”.

Veličastna orehova drevesa sevajo stimulacijsko energijo, ki podpira razvoj samostojnosti in neodvisnosti. Globoko so zakoreninjena in njihov koreninski sistem si vzame potreben prostor za veličastno rast. Na podeželju je včasih drevo oreha našlo svoje mesto v kmečkem okolju, drevesa orehov so bila kmečkim družinam in kmečkim domačijam v ponos. Slovenci smo (bili) z orehi skozi zgodovino močno povezani. Za vas smo si na temo  v reviji Zarja izposodili zanimivo vsebino. Vredno jo je prebrati!

Zadnja leta je pridelava orehov problematična. Črne lupine, neuporabna jedrca…. zaradi muhe…zaradi orehove muhe.

Vidimo, kako nam lahko majhni, drobčkeni insekti vzamejo pridelek iz tako velikih, mogočnih dreves, kot so orehi. Zato, ker so orjaška,mogočna drevesa podobno kot manjša drevesa, zelenjadnice, poljščine, vse manj vitalna, vse manj odporna na bolezni in škodljivce.

Ta zgodba z orehi – ne morem si kaj, pomislim, da tudi ljudem zmanjkuje zdrave pameti, orehom pa zdravih plodov. Če hočete, pod povezavo berite več o tem, da povprečna, najpogostejša človeška pamet ne premore prostora za osvobajajoče resnice. Tudi aktualno stanje v  razvoju slovenske samostojnosti in neodvisnosti, za mnoge Slovence ni to, kar smo želeli in izbrali. Ampak, razvoj je pač pot….

Pridelek orehov lahko povsem uniči orehova muha

Slika1a orehova muha - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Slika2 orehova muha - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Let orehove muhe je časovno razpotegnjen približno od konca julija do konca septembra. Odrasli osebki se množično zadržujejo v senčnih delih krošenj. Cca 10 dni po oploditvi, samice  z leglico naredijo luknjico v oplodje oreha. V posamezen plod samice odložijo jajčeca v skupinah so 15 in več, ena samica pa lahko odloži do 400 jajčec. Večino jajčec samice odložijo tik pod povrhnjico v spodnji polovici ploda. Samica za odlaganje jajčec ponavadi izbere še nezasedene plodove (po odlaganju sprosti feromon, ki služi kot opozorilo za druge samice,da je plod zaseden). Iz jajčec se v približno petih dneh razvijejo žerke, ki za razvoj potrebujejo od 30 do 40 dni, vmes pa se dvakrat levijo. Ličinke so žerke, ki  v zeleno lupini oreha zavrtavajo rove, hranijo se z mesom zelene lupine. Tkivo se spreminja v zdrizasto črno gmoto. Zunanja plast lupine ostane pri tem bolj ali manj nepoškodovan. Site ličinke žerke v jutranjih  urah zapustijo plod, padejo na tla in se na globini od 5 do 20 cm zabubijo ter v stadiju bube  prezimijo.

Naravna rešitev, povsem brez karence, dovoljena tudi v ekološki pridelavi:

Proizvod Cora agrohomeopathie X19 NS-CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači, je prava rešitev, da se drevesa orehov okrepijo tako, da si  jih ličinke žerke orehovih muh ne bodo več privoščile. Vitalnejše rastline so odpornejše na bolezni in na škodljivce.

Enak proizvod uporabljamo za krepitev najrazličnejših sadnih dreves na sadne muhe in za krepitev zelenjadnic na zelenjadne muhe.

Priporoča se že preventivna uporaba.

Več o proizvodu je na voljo v naših tematskih novicah na to temo.

Informacije o proizvodu Cora agrohomeopathie X19 NS-CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači,so v Katalogu proizvodov Cora agrohomeopathie®(str. 274 – 281), ki je objavljen tudi na moji slovenski spletni straniPri škropljenju pa poleg predpisanega doziranja in predpisanega ciklusa škropljenja, upoštevajte tudi, da je priporočeno škropivo nanesti na celotno drevesno krošnjo – dovolj je nanos z meglenjem (zelo fine šobe, znaten pritisk). Ker je čez dan znatno UV sevanje, je priporočeno škropiti proti večeru. Štiri ure po škropljenju naj ne dežuje.

Razveseljivo je, da so vaši pridelki užitni tudi neposredno po škropljenju, da pri škropljenju ne potrebujete nobenih osebnih zaščitnih sredstev, da so energizirani učinki škropiva nekoliko dolgoročnejši, da dež učinkov škropljenja ne izpira več. 

Zdaj je prva dekada avgusta in res je to čas za čimprejšnjo za uporabo sonaravnega proizvoda Cora agrohomeopathie X19 NS-CONTRA pršice, mušice, tripsi, bolhači.

S klikom na spodnje linke takoj dobite informacije, ki jih navaja besedilo:

Cenik proizvodov

Naročila in nakupni pogoji 

Več o proizvodih Cora agrohomeopathie

Katalog proizvodov Cora agrohomeopathie

POPOLNOMA BREZ KARENCE

Dovoljeno v eko pridelavi

Splošni pogoji 

VABLJENI K NAROČILU! 

cora 150x150 - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

VAŠ KLJUČS klikom na ključne besede TAKOJ enostavno najdete, kar zdaj potrebujete:

za pomoč rastlinam po toči,

za  vaš sadovnjak,

za manj enoletnih plevelov med rastno sezono,

 plesni – krompirjeva plesen na krompirju in paradižniku,

– plesni – pepelata plesen (pepelovka),

sadna gniloba – plodova monilija,

– oidij in peronospora,

-grozdna gniloba,

-težave vinske trte in grozdja,

-plodova vinska mušica,

– ose na zorečem sadju in grozdju,

koloradski hrošč in njegove ličinke,

strune,

polži,

voluharji,

vse zelenjadne muhe (čebulna, korenjeva, kapusova, česnova,…) in sadne muhe (češnjeva, orehova,…),

bramorji,

sadno drevje,

ciprese – južni brinov krasnik oz. njegove ličinke,

pušpan – pušpanova vešča, pušpanov ožig,

celovit profesionalni program za pridelavo jagod(vse rešitve zbrane na enem mestu),

celovit profesionalni program za pridelavo zelenjave(vse rešitve zbrane na enem mestu),

za preprečitev težav s hišnimi muhami in z muhami v hlevih

za preprečitev – rešitev – bolj kot ne vsakovrstnih težav s škodljivci in boleznimi v pridelavi in negi rastlin (klik na Katalog proizvodov – tukaj).

Če ne najdete rešitve za vaš primer, mi pišite na email (coraagro@gmail.com), ali me pokličite (gsm št.: 070 820 279)! Rešitev bomo skoraj zagotovo našli v obsežnem naboru proizvodov Cora agrohomeopathie®. Vsi so brez karence (pridelki so užitni tudi po škropljenju), 61 jih je dovoljenih v ekološki pridelavi (povezava na Potrdilo).

Cenik proizvodov
Naročila, pogoji nakupa
Katalog proizvodov
Brez karence
Dovoljeno v eko pridelavi
Splošni pogoji 

VABLJENI K NAROČILU!

cora 150x150 - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Ta članek se vam splača prebrati, kliknite.

Citat iz članka:

“Par let nazaj sem glede podobne teme govorila z gospo, ki že leta piše in predava o starih vedenjih, ki marsikdaj niso skladna s sodobno znanostjo. Beseda je nanesla tudi na biodinamiko. Poslušala je, kar sem ji bila pripravljena takrat povedati in mi pritrdila. Iskreno. Sledilo je njeno vprašanje, kako to povedati ljudem. Kar nekaj časa sem o odgovoru nanj razmišljala. Odgovor ni prišel iz razmišljanja, ampak iz vednosti Stvarstva, iz Akaše. Od tam prihaja tudi ta zapis. Ljudem tega ne morem povedati oz. podati drugače, kot da jim ob pravem času podam in predam te vsebine. Z vsem svojim sočutjem, z izražanjem svojih čutenj, ne s kritiko. Tako tudi vem, da je pravi čas, da to naredim – zdaj.”

Vir: TUKAJ

blog vmesna %C4%8Drta - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Vabilo na moj blog Bilka in Bardske strune - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho DOSTOP na moj blog iz moje spletne strani, s klikom na to besedilo in na povezavi: http://cora-agrohomeopathie.com/blog/category/blog/

 

cora 150x150 - Naravna obramba - rešitev težav pred orehovo muho

Sodeluj, da nas bo več! Zato, ker je to dobro za vse, tudi zate! Kako? Tako da deliš.
Hvala!

Majda Ortan

 

5/5 - (701 votes)