Pomoč za težave z bramorji in ostale spomladi najbolj aktualne rešitve na vrtu, na njivah in v sadovnjakih

By | 8 aprila 2017

Ko spomladi v pognojeno, prekopano zemljo  zasadimo nežne sadike, jim privoščimo zdravo rast. Načrte nam lahko med drugim pokvarijo tudi preveč namnoženi škodljivci.

Kaj storiti, če nam škodo povzročijo bramorji? Poleg voluharjev, strun in rdečih polžev, so prenamnoženi  bramorji strah in trepet vsakega vrtičkarja in kmeta. Zemljo prepredejo z omrežjem rovov, ki se razpredajo pod površino in segajo v globino tudi do 5 metrov. Hranijo se z deževniki in s podzemnimi deli rastlin, mlade koreninice jim teknejo. Uspešno se množijo in širijo, v gnezdu bramorke je med 200 in 300 jajčec.

K temu, da so se v zadnjih letih bramorji marsikje prenamnožili, prispevamo ljudje, saj z uporabo pesticidov preženemo ali celo pobijemo njihove naravne sovražnike – ježe in škorce. Bramorje privlači tudi hlevski gnoj. Tudi prenamnoženi bramorji so posledica porušenega ravnovesja  v ekosistemu!

 Lani smo kar nekaj obupanim vrtičkarjem probleme s prenamnoženimi bramorji pomagali rešiti na sonaraven način, s krepitvijo ravnovesja s sočasno uporabo škropiva iz dveh proizvodov Cora agrohomeopathie: Cora agrohomeopathie B3 NaturSTOP-CONTRA škodljivi hrošči  + Cora agrohomeopathie X19 NS STOP pršice, mušice, tripsi, bolhači. Tako dosežemo ustrezen vpliv na razvojni fazi bramorja in na njegove ličinke ter na sonaraven način prekinjamo razvojni krog. Proizvoda sta dovoljena v ekološki pridelavi, link na potrdilo – tukaj.

Doziranje: V vrtičkarski pridelavi, na manjših površinah, koristite 3 ml vsakega proizvoda na 1 l vode. V profesionalni uporabi (večje površine –  škropljenje s traktorskimi škropilnicami), koristite 100 ml vsakega proizvoda na 200 l vode na ha. Vsak proizvod posebej aktivirajte v manjši količini vode, kot je to opisano Splošnih navodilih, ki jih prilagamo proizvodom. Nato raztopini zlijte skupaj v oprano škropilnico, dodajte ustrezno količino vode in škropite po prizadetih površinah. Škropljenje je potrebno opraviti dva dni zapored, s še eno ponovitvijo čez 14 dni, štiri ure po škropljenju naj ne dežuje, po tem pa dež učinkov škropljenja ne izpira več. Za vsako škropljenje si pripravite sveže škropivo in upoštevajte napotke, zapisane v Splošnih navodilih za proizvode Cora agrohomeopathie, ki jih prilagamo proizvodom. Opisan ciklus škropljenja po potrebi ponovite (npr. čez mesec, dva ali tri – če je potrebno. To je odvisno predvsem od stopnje prenamnoženosti škodljivca, ki je posledica porušenega ravnovesja).                                                                               Učinek uporabe omenjenih naravnih, agro-homeodinamičnih proizvodov Cora agrohomeopathie, doprinese h krepitvi ravnovesja na škropljenih površinah, take površine bramorji zapuščajo, dolgoročnejši energiziran učinek pa povzroči, da se nanje ne vračajo.  Pridelki, ki rastejo na škropljenih površinah, so užitni tudi neposredno po škropljenju (karence ni).
Težave s škodljivci, tudi z bramorji rešujmo na tak način – torej z uporabo agro-homeodinamičnih proizvodov Cora agrohomeopathie, ker odpravimo vzroke za težave, ki izhajajo iz porušenega ravnovesja. Proizvodi so dovoljeni v ekološki pridelavi (potrdilo – tukaj). Upoštevajmo, da ravnovesje v ekosistemu lahko prizadenemo z enostranskimi ukrepi, z agrokemikalijami (zlasti z njihovo pretirano uporabo), pa tudi z uporabo izdelkov, ki izvirajo iz nam tujih ekosistemov, iz tujih držav. Izogibajmo se povzročanju vzrokov za neravnovesje v vrtovih, na poljih, v sadovnjakih in v drugih nasadih. Narava ima svojo modrost in svoja pravila, in je že poskrbela, da še kako čutimo posledice nenaravnega pretoka tujih proizvodov, pa najsi gre za sadike, za semena, za hrano, za proizvode za nego rastlin itd.. Narava se temu upira – in to nam kaže na številne načine, z najrazličnejšimi tegobami in težavami – v pridelavi hrane, na področju zdravja, z vremenskimi skrajnostmi, ujmami in naravnimi katastrofami. Naravni red ima svojo modrost in dajmo ga spoštovati, pa bo naše življenje spet lažje in bolj v sozvočju z naravo! Vaše ravnanje šteje, ravnanje vsakega posameznika šteje! Držimo se načela, da v rastlinski pridelavi in pri negi rastlin,  uporabljamo domače, slovenske proizvode. Samooskrbnost je načelo, ki je potrebno in združljivo s pogoji za krepitev in ohranjanje zdravega ravnovesja. To velja za naravo in za ljudi. Negujmo to!

Z nakupom proizvodov Cora agrohomeopathie, podprete 100% slovenski izdelek!

VABLJENI K NAROČILU !                                   

Več o proizvodih  Cora agrohomeopathie – na spletni strani www.cora-agrohomeopathie.com , o lastnostih pripravkov pa tukaj, naročila in nakupni pogoji – tukaj.

VABLJENI K NAROČILU !                                   

OSTALE ZDAJ NAJBOLJ AKTUALNE REŠITVE:

Sonaravne rešitve, ki vam za sonaravno  krepitev ravnovesja, odpornosti in vitalnosti rastlin pomagajo preventivno in kurativno, so vaše zaveznice za uspeh in užitek v kraljestvu rastlin. Vitalnejše rastline so odpornejše na bolezni in škodljivce.

S klikom na ključne besede enostavno najdete, kaj zdaj potrebujete za  vaš sadovnjak, za pušpan, za ciprese, za manj plevela med rastno sezono (semenski  pleveli), za rešitve težav s polži, z voluharji, s strunami, za krepitev sadik paradižnika in drugih zelenjadnic, za težave s srnjadjo in z mačkami po vrtovih – v rubriki »Ostalo«.

Za ostale nasvete za težave v pridelavi in negi rastlin, ki jih želite reševati sonaravno   – pokličite me za nasvet na tel. 070 820 279 ali pišite na coraagro@gmail.com. S proizvodi Cora agrohomeopathie izberete dobro sonaravno rešitev.

Več o proizvodih  Cora agrohomeopathie – na spletni strani www.cora-agrohomeopathie.com , o lastnostih pripravkov pa tukaj, naročila in nakupni pogoji – tukaj.

Za več informacij vam pride prav knjiga Majde Ortan in Miše Pušenjak – Simfonija ravnovesja-razkritje zelene skrivnosti.

Ne spreglejte članka o sporočilu čebel. O tem premalo vemo. Lahko je drugače, doprinesite k dobrim stvarem in podelite ta članek med svoje ljudi!

VABLJENI K NAROČILU !                                   

DOBRE STVARI SI MED SABO DELIMO! PRAVE, DOBRE INFORMACIJE JE VESEL VSAK! ZATO PREPOŠLJITE TE INFORMACIJE PO SVOJI BAZI E-NASLOVOV IN JIH PODELITE Z DRUGIMI! 

Hvaležni vam bodo oni in mi!

Majda Ortan

PH. AGROHOM., Agrohomeopatija za rastline in škodljivce,                                        Majda Ortan s.p.,
Ob Meži 30, 2391 Prevalje
GSM: 070 820 279
E-mail:
coraagro@gmail.com
www.cora-agrohomeopathie.com